15 nye erhvervsobligationer på OMX-marked i år

14. januar 2013, 10:27

Med denne forudsigelse er Nasdaq OMX i realiteten mere optimistisk end Danske Bank, der tidligere har forudset, at der i alt vil melde sig 10-15 nye danske ud- stedere af erhvervsobligationer på samtlige markeder, herunder også First North.

Udstedelse på Nasdaq OMX’s First North-obligationsmarked er mindre omstændeligt – og kræver for eksempel intet prospekt – end udstedelse på de mere regulerede markeder, der typisk benyttes af meget store selskaber eller af selskaber, der allerede er børsnoterede.

Formelt kan man udstede obligationer for helt ned til to millioner kroner på First North Bond Market, men Nicolai Wallin, der er obligationschef på Nasdaq OMX, regner ikke med mange udstedelser på under 100 mio. kr. Omkostningerne vil være for høje. Udstedelser på omkring 100 mio. kr. vil endda også ligge under den tommelfingerregel, der hidtil har præget markedet, og som har sagt at en udstedelse skal være på mindst 100 mio. euro for at kunne slå igennem på markedet.

Tiltrækker mindre danske virksomheder

Mens First North aktiemarkedet typisk tiltrækker mindre vækstvirksomheder, sigter First North obligationsmarkedet dog mere mod større og mellemstore etablerede selskaber. ”Ved køb af obligationer fokuserer investorerne i højere grad på virksomhedens evne til at generere et positivt cash flow i obligationens løbetid,” siger Nicolai Wallin.

Nicolai Wallin regner med at især danske investorer vil være interesserede i de danske udstedelser på First North Bond Market. ”De fleste vil helst investere i obligationer fra selskaber, som de kender til og som er udstedt i danske kroner.

Men trods etableringen af First North – obligations- markedet og den stigende interesse, så er det stadig ikke givet, at der kan opstå en godt marked for netop danske erhvervsobligationer, denomineret i danske kroner.

”Hvis det skal lykkes at skabe et veludviklet dansk marked, så er det mange interessenter, der skal spille sammen – udstedere, rådgivere og myndigheder,” understreger Nicolai Wallin.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 2.


På grund af Pinsen udkommer Økonomisk Ugebrev Finans ikke på søndag den 24. maj

Næste nummer kommer søndag den 31. maj.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@ugebrev.dk