APM og Vestas gyserhistorierne i Q3

29. oktober 2012, 06:38

Ud af de 19 danske selskaber i det toneangivende danske C20-indeks har analytikerne kun nedjusteret deres 2012-forventning i fire tilfælde, nemlig Lundbeck, APM, Topdanmark og TDC, hvor justeringerne dog har været relativt små. Analytikerne ser positivt på hovedparten af de øvrige C20-aktier, og overskudsforventningerne er de seneste måneder blevet stille og roligt opjusteret på trods af en markant svækkelse af europæisk økonomi.

Konkunkturproblemer for APM

Den eneste større nedjustering af analytikernes forventninger har ramt A.P. Møller - Mærsks 2012-overskud, der er blevet sat 2,5 procent ned den seneste uge og 4,6 procent ned de seneste tre måneder. Fortsat svækkelse af den globale økonomi, vil sende APM-aktien længere ned på grund af den betydelige konjunkturfølsomhed. De professionelle investorer har på det seneste sendt aktien under 50 dages glidende gennemsnit, og de store udenlandske finanshuse har i denne måned været største nettosælgere, mens hjemlige Danske Bank og SEB er største nettokøbere.

Usikkerhed sender Vestasaktien ned

Den anden store outsider i den netop startede Q3-regnskabssæson er Vestas. Den store danske vindmølleproducent har efter en chokerende stor nedjustering fra analytikerne på 58 procent de seneste tre måneder, på det seneste vist positive takter. Selvom aktien igen er blevet sendt i dørken efter fortsat vigende ordreindgang og øget usikkerhed om en aftale med japanske Mitsubishi, har analytikerne opjusteret deres årsforventning med 16 procent den seneste måned. Her har Danske Bank været største nettosælger den seneste måned, mens SEB og Goldman Sachs har været største nettokøbere. Ud fra analytikerne 2012-forventning ventes et overskud i 2. halvår 2012 på ca. 900 mio. kr. Samlet venter analytikerne et årsresultat på minus 345 mio. kr.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 35.


På grund af Pinsen udkommer Økonomisk Ugebrev Finans ikke på søndag den 24. maj

Næste nummer kommer søndag den 31. maj.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@ugebrev.dk