Bang & Olufsen i 40 kinesiske Apple-butikker

10. december 2012, 01:40

Bang & Olufsen har alle muligheder for at booste salget af B&O PLAY i det nye år. Den danske elektronikkoncern er i november kommet ud i ni Apple-forretning i Hong Kong og Kina. Og der er god mulighed for at Bang & Olufsen vil være med, hvis Apple følger sin egen plan om at åbne yderligere 35 nye forretninger i Kina næste år, vurderer managing director Lars Hardboe Galsgaard, som er ansvarlig for B&O PLAY’s aktiviteter i Kina og Korea.

Lars Hardboe Galsgaard oplyser, at B&O PLAY er i alle Apple butikkerne indtil nu, og han forventer også, at de danske produkter kommer ud i hovedparten af de nye butikker. ”Men Apple skal kunne se en forretning i det, så det er ikke givet på forhånd. Vi er sikre på, at det er en god idé, at B&O PLAY i Apples kinesiske butikker vil virke ligeså godt som andre steder.”

Omkring ekspansionen i Kina sammen med de to nye kapitalpartnere, Sparkle Roll, har som bekendt en kæde af luksusbutikker, som blandt andet sælger luksusbiler og luksusure, hvor B&O produkterne også skal ud. Sparkle Roll har ca. 70 udsalgssteder, men det er ikke alle butikker, hvor der er relevant for B&O at komme ind.

I forbindelse med seneste kvartalsregnskab i oktober udtalte koncernchef Tue Mantoni, at ”vi forventer en effekt af Kina-samarbejdet i vores fjerde regnskabskvartal og måske en lille smule allerede i tredje. (som går fra december til februar. red.) Det er derfor stadigvæk et stykke væk,” siger han.

Det fremgår dog også af seneste kvartalsregnskab, at kinasatsningen ikke er gratis. Bang & Olufsen fyldte som bekendt op i pengekassen i efteråret med en rettet kapitalforhøjelse på 177 mio. kr. mod to nye kinesiske kapitalpartnere.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 41.


På grund af Pinsen udkommer Økonomisk Ugebrev Finans ikke på søndag den 24. maj

Næste nummer kommer søndag den 31. maj.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@ugebrev.dk