E-fakturering i EU kan lette kreditklemme

12. november 2012, 03:56

EU-kommission arbejder ihærdigt på at understøtte digitaliseringen af fakturabetalinger mellem offentlige institutioner og private leverandører. I den sammenhæng er Danmark et foregangsland og EU prioriterer nu indførelsen af elektronisk fakturering. Når forslag gennemføres i medlemslandende ventes det at give administrative besparelser for EU ?s offentlige organisationer. Også EU's private virksomheder ventes at høste fordele ved indførelsen af krav om elektronisk fakturering – især hvis den kommende lov giver EU ?s organisationer førertrøjen på og giver dem både pligt og ret til at afvise betalingskrav stillet via en papirfaktura. Det viser erfaringerne fra Danmark, hvor elektronisk fakturering siden 2005 har været obligatorisk.

Erfaringer fra Danmark

For det første har den danske stat reduceret sine omkostninger med mange millioner kroner ved at digitalisere betalinger. Men det har også betydet, at flere leverandørfakturaer nu betales til tiden, fordi en automatiseret fakturaproces minimerer fejl og gør godkendelsen mindre tidskrævende.

For det andet oplyser brancheeksperter til Økonomisk Ugebrev CFO, at den danske stat som ”first mover” har kickstartet en bølge af private virksomheder, som har indført elektronisk fakturering overfor leverandører. Mange af disse virksomheder opfordrer proaktivt sine leverandørerne til benytte muligheden, ved at garantere en rettidig betaling. Virksomheden opnår typisk en besparelse og leverandøren får sine penge til tiden og dermed styrket likviditeten.

For det tredje har indførelsen i Danmark været en bærende kraft i udviklingen af it-virksomheder med fokus på digitalisering af betalingsprocesser generelt. Det betyder både arbejdspladser, udviklingen af teknologi og nye innovative løsninger til gavn for erhvervslivet.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 37.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@ugebrev.dk