PKA skal stå skoleret over for Finanstilsynet

19. november 2012, 10:54

Finanstilsynet mistænker nu Pensionskassen PKA for at bryde reglerne om god skik i et forsøg på at få godt 1700 medlemmer til at forlade pensionskassen. Baggrunden er, at de ikke længere er økonomisk rentable for PKA.

I seneste udgave af Økonomisk Ugebrev rettede flere pensionseksperter alvorlige anklager mod pensionskassen, der netop har sendt et brev ud til medlemmerne, hvor de trues med høje omkostninger og forringet service, hvis de ikke opgiver deres pensionsprodukter i PKA til fordel for et helt anderledes og formentlig ringere produkt i Lån og Spar Bank.

Finanstilsynet reagerer nu på kritikken og kræver en forklaring af PKA.

”Vi har til brug for vores vurdering af om god skik er overholdt anmodet PKA om en redegørelse for den nuværende ordning i PKA+ og den tilbudte ordning i Letpension. Derudover har tilsynet bedt om en redegørelse for processen for skiftet fra PKA+ til Letpension, herunder hvor mange kunder det drejer sig om. En finansiel virksomhed har pligt til at behandle sine kunder rimeligt og loyalt. Det er det, vi vil undersøge ved at bede om denne redegørelse,” siger kontorchef Annette Bjaaland Andersen fra Finanstilsynet til Økonomisk Ugebrev.

I PKA bekræfter man tilsynets henvendelse, men her mener man ikke der er tale om at kunderne tvingens ud af pensionskassen.

”PKA+ er af Finanstilsynet blevet bedt om at komme med en redegørelse. Det vil vi gøre med udgangspunkt i, at vi ikke tvinger nogen kunder væk, der er tale om et tilbud og at kunderne får alle deres værdier med sig, som det i øvrigt fremgår af vores hjemmeside,” siger direktør Vibeke T. Aagaard fra PKA, der ikke ønsker at svare på spørgsmål om sagen før tilsynet kommer med en afgørelse.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 38.


På grund af Pinsen udkommer Økonomisk Ugebrev Finans ikke på søndag den 24. maj

Næste nummer kommer søndag den 31. maj.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@ugebrev.dk