Skærpet udskilningsløb i byggevirksomheder

3. december 2012, 15:58

Resultaterne for de første tre kvartaler af 2012 demonstrerer tydeligt, at udskilningsløbet mellem de bedste og de dårligste byggevirksomheder samt leverandører af byggematerialer bliver drastisk skærpet i disse måneder.

De bedste præsterer solid indtjeningsfremgang, og de dårligste leverer stadig mere bekymrende underskud. Den seneste statistik varsler, at i resten af 2012 og ind i 2013 vil udskilningsløbet blive endnu hårdere og vilkårene i branchen bliver vanskeligere på både hjemmemarkedet og eksportmarkederne.

Generelt viser gennemgangen af 11 større børsnoterede selskaber i branchen en solid omsætningsstigning på 12 procent til 46,1 mia. kr. i forhold til samme periode i 2011. Men der er betydelig forskel på, hvad de får ud af salgsfremgangen.

De bedste – Rockwool, Arkil, Per Aarsleff og NCC Danmark – har leveret betydelige resultatfremgange hidtil i år, og tre af disse virksomheder har netop opjusteret deres forventning til årsresultatet i for 2012. Også den tidligere kriseramte handelsvirksomhed Sanistål kan demonstrere en klar fremgang, og EBIT-driftsresultatet overgår foreløbigt i år det langt større Nordisk Solar.

I den anden ende af spektret må entreprenørselskabet MT Højgaard, gasbetonproducenten H+H International og trælastvirksomheden DLH konstatere stærkt forringede resultater.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 40.


På grund af Pinsen udkommer Økonomisk Ugebrev Finans ikke på søndag den 24. maj

Næste nummer kommer søndag den 31. maj.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@ugebrev.dk