Statens skattefinte på pensioner koster 40 mia. kr.

19. november 2012, 10:52

Regeringens planer om at fremrykke skatten på kapitalpensioner står til at koste statsfinanserne et stort, tocifret milliardbeløb i tabte indtægter, viser beregninger, brancheforeningen Forsikring og Pension har udarbejdet for Økonomisk Ugebrev.

Finten med pensionsmilliarderne, der kan indbringe alt mellem fem til 150 mia. kr. ekstra i statskassen næste år og sikre at Danmark overholder EU’s budgetkrav, har været lanceret som stort set neutral for de offentlige finanser og blot en regnskabsmæssig forskydning af skatterne. Men det er langt fra tilfældet viser pensionsbranchens nye beregninger.

”Det her skaber et samlet hul i den offentlige statskasse på godt 40 mia. kr. nu og her. Det svarer til prisen på Femernbælt-forbindelsen eller prisen på de kommende supersygehuse. Det er meget voldsomt, hvad den her bogholderifinte belaster skatteyderne med. At give indtrykket af, at den her manøvre blot er en tidsmæssig forskydning af skatten er helt misvisende,” siger underdirektør Jan V. Hansen fra Forsikring og Pension.

Med andre ord betyder skattereformen, at staten går glip af endnu større fremtidige indtægter for at slippe tørskoet gennem 2013. De 40 mia. kr. er nutidsværdien af de skatter, som statens ikke kan kræve ind i fremtiden, hvis kapitalpensionerne beskattes allerede næste år.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 38.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@ugebrev.dk