Tre alternative banker modstår massivt udlånsfald

3. december 2012, 15:49

Kun tre af de banker, der har udsendt regnskaber for tredje kvartal, har formået at løfte deres udlån i forhold til 2011, fremgår det af en kortlægning, som Økonomisk Ugebrev har foretaget.

Alle tre banker er kendetegnet ved, at de i dag i den danske bankverden udgør en slags alternativer. Den svenskejede Handelsbanken kan i Danmark markere sig som et datterselskab af Nordens mest succesfulde bank, og den står dermed især som et alternativ til de etablerede danske storbanker.

Banken har i nogen tid markeret sig med individuelle, skræddersyede løsninger til kunderne – ligesom Danske Bank nu vil med sin nye strategi. Handelsbanken ligger i top i sektoren, når det gælder kundetilfredshed. I et faldende marked har Handelsbanken i Danmark hidtil i år haft en udlånsvækst på 19 procent.

Lån & Spar Bank har især succes med at sælge gennem sine såkaldte loyalitetsbanker, det vil typisk sige fagforeninger og indkøbsforeninger, som forbrugerne har særlig tilknytning og tillid til. Disse foreninger hverver kunder til banken, der blandt andet på den måde kan komme uden om den skepsis, der generelt eksisterer over for pengeinstitutterne. Lån & Spar Bank har hidtil i år haft en udlånsvækst på 8 procent.

Nordfyns Bank nyder nu godt af at være et sundt alternativ til to større, lokale konkurrenter, nemlig Sparekassen Faaborg og Totalbanken, der må notere betragtelige udlånsfald og underskud i årets første tre kvartaler. Nordfyns Bank forklarer også udlånsvæksten med betydelig kundetilgang.

De tre banker giver hver sit eksempel på, hvordan man kan positionere sig som en positiv undtagelse i en banksektor, der generelt er omgivet af skepsis. Den udlånsvækst, de er i stand til at tiltrække, har i år direkte omsat sig i solid indtjeningsfremgang, og både Lån & Spar Bank og Nordfyns Bank har efter tredje kvartal opjusteret deres forventninger til helårets resultat.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 40.


På grund af Pinsen udkommer Økonomisk Ugebrev Finans ikke på søndag den 24. maj

Næste nummer kommer søndag den 31. maj.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@ugebrev.dk