Udenlandske selskaber betaler meget i skat

4. februar 2013, 11:13

Økonomisk Ugebrevs gennemgang af de 100 største selskabsskatteydere viser, at de udenlandsk ejede selskaber tegner sig for godt 40 procent af den selskabsskat, der blev betalt i Danmark af denne gruppe. I alt betalte de 100 største skatteydere et selskabsskatteprovenu på 24,5 mia. kr., og heraf lægger de udenlandsk ejede selskaber 9,9 mia. kr. Det er endda uden indregning af Nordea Bank Danmark, der er ejet af det svenske Nordea Bank AB, som er børsnoteret. Teknisk set er der også her tale om et udenlandsk ejet selskab, og indregner man også dem, ender vi på 11,1 mia. kr. fra udenlandsk ejede selskaber, og dermed en andel på 45 procent.

I alt betalte de flere end 52.000 selskaber, der i 2011 betalte selskabsskat, et provenu på omkring 40 mia. kr. Heraf tegner de 100 største betalere sig altså for mere end 61 pct.

Udover at det for mange vil være en overraskende stor andel af skattebetalingen, der kommer fra udenlandsk ejede selskaber, er der samtidig tale om en stor andel, når man ser på, hvor meget udenlandsk ejede selskaber fylder i dansk økonomi. Tal fra Danmarks Statistik viser, at ansatte i udenlandsk ejede virksomheder udgjorde 20,3 procent af den samlede private beskæftigelse i 2010.

Ser man på top 100 blandt selskabsskattebetalerne, tegner de udenlandsk ejede selskaber sig altså for dobbelt så stor en selskabsskat, som man kunne forvente ud fra den vægt, de udenlandsk ejede selskaber har i antal medarbejdere.

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev nr. 5.


På grund af Pinsen udkommer Økonomisk Ugebrev Finans ikke på søndag den 24. maj

Næste nummer kommer søndag den 31. maj.

Få daglige nyheder og hold dig opdateret med vores gratis nyhedsmail!

 
Økonomisk Ugebrev Flash NEWS!
Vi modtager:
Pilestræde 34     1147 København K     Danmark     Tel: 70 23 40 10     kontakt@ugebrev.dk