Invester 2 timer: Sådan finder du faldgruber og sminke i regnskabet

  For både bestyrelsesmedlemmer og investorer bliver det fremover markant vigtigere at grave sig ned i selskabernes regnskaber, for at forstå om der er svagheder, faldgruber eller egentlig sminke af tallene i dem.

  I perioder med vanskeligere markeder, som vi står overfor nu – på grund af en svagere europæisk økonomi, vil mange virksomheder forsøge at gøre regnskabstallene lidt pænere end de ellers ville være, typisk inden for lovens rammer eller i en tvivlsom gråzone.

  Under alle mstændigheder er det afgørende for både selskabernes egne bestyrelsesmedlemmer – og investorer i børsnoterede selskaber – at forstå, hvad der sker under overfladen – for at kunne tage bestik af udviklingen.

  For bestyrelsesmedlemmer kan begyndende sminke i regnskabet være et signal om, at bestyrelsen måske skal træde mere i karakter og se grundigere på, hvorfor virksomheden viser svaghedstegn – og hvad man kan gøre ved det. Af hensyn til et eventuelt bestyrelsesansvar er det også vigtigt tidligere at spotte eventuelle advarselssignaler.

  For investorer kan sminke i regnskabet være et signal om, at selskabets underliggende udvikling er svag – og det vil ofte sætte sig hurtigt i aktiekursen, fordi andre grundige regnskabslæsere gennemskuer det. Derfor kan regnskabssminke blive en dyr oplevelse for selskabets aktionærer.

  Du får nu muligheden for at deltage i Økonomisk Ugebrevs række af Gå-Hjem-møder, hvor vi på første møde har fokus på:

  Bestyrelsens vigtige kontrolopgave omkring regnskabet og de mest oplagte faldgruber

  Beskrivelse: Forstå de centrale regnskabselementer, hvor der er faldgruber, og hvor bestyrelsen skal være særlig opmærksom. Gennemgang af konkrete cases, hvor regnskabet var på kanten eller misvisende. Kræver ikke stor forhåndsviden om regnskab.

  Indlæg v/ statsaut. revisor Sten Lauritzen + redaktør Morten W Langer

  Praktisk: Arrangementet afholdes i Berlingskes Konferencesal i Pilestræde, København K, den 28. august 2018, 16-18, med efterfølgende networking, et glas vin, snacks og mulighed for at nyde den storslåede udsigt over det gamle Københavns tage.

  Gratis deltagelse for abonnenter på ØU Bestyrelsesguiden og ØU Ledelse

  Prisen for abonnenter på ØU Formue er kr. 300,- incl. moms

  Læs mere om arrangementet her