Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Josephine Daniel

onsdag 30. august 2017 kl. 13:12

Danmark kiksede lovgivning om Solvens II og Omnibus II

Forsikrings- og pensionsselskaber, der har svært ved at finde rundt i EU’s forsikrings- og pensionsdirektiver behøver ikke skamme sig: Den danske stat har også mere end svært ved det. Den danske implementering kom for sent, og nu har kommissionen påpeget, at den stadig ikke er tilstrækkelig. Erhvervsministeriet erkender miseren i et notat: ”Den forsinkede gennemførelse skyldes, at den danske fortolkning af visse bestemmelser og derfor også vurderingen af behovet for gennemførelse beklageligvis har været fejlagtig ved den første gennemførelse af de relevante direktiver. En af årsagerne hertil har blandt andet været reglernes kompleksitet og detaljeringsgrad samt omfanget af regler, som skulle implementeres på kort tid. (…) Regeringen har fundet, at der ikke er blevet givet meddelelse om 9 bestemmelser, som er gennemført i dansk ret, at 7 bestemmelser er delvist gennemført i dansk ret, og at 26 bestemmelser ikke er gennemført i dansk ret.”

Konkurrencestyrelsen vil aktivere forbrugere

I mange tilfælde sælger virksomheder på en måde, der er nem for forbrugeren, men som samtidig får denne til at glemme at forholde sig til markedet og sit eget behov for ydelserne. Denne passive forbrugeradfærd vil Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen gøre noget ved, fremgår det af en ny analyse: ”Eksemplerne på mulige løsningsmodeller omfatter bl.a., at man i forbindelse med automatiserede transaktioner kan indføre en pligt til, at forbrugeren skal godkende en automatisk overførsel, inden den finder sted, eller at forbrugeren tilbagevendende får en oversigt over sit aktuelle forbrug på en aftale. I forbindelse med komplekse og vejledningsbaserede transaktioner er en mulig løsningsmodel, at man mindsker kompleksiteten i informationsmængden ved at gøre det obligatorisk at fremhæve få specifikke nøgletal for det pågældende produkt. Hvis informationerne er velvalgte og præsenteres rigtigt, kan forbrugeren få lettere ved at sammenligne tilbud.”

Nye skatteindberetninger om små og mellemstore virksomheder

Lønmodtagere er vant til, at størstedelen af deres skatteoplysninger bliver indberettet automatisk af bl.a. arbejdsgivere og banker. Den retning vil regeringen også gå i over for små og mellemstore virksomheder, fremgår det af et nyt udspil : ”I de fleste tilfælde (af forkerte oplysninger, red.) er der tale om fejl og ikke bevidst svindel. Derfor er målet på sigt at udvide brugen af tredjepartsindberetninger og andre automatiserede løsninger over for denne gruppe, så omfanget af fejl mindskes. Derudover skal virksomhederne vejledes endnu bedre, ligesom en række typer af kontrol kan styrkes.” 240 ud af 400 mio. kroner, der i denne omgang afsættes til en bedre skatteligning, bliver brugt over for mindre og mellemstore virksomheder.

Ulovlig indkomst er skattepligtig, selv om den er betalt tilbage

Hvis man er bedrager, bliver opdaget og skal betale beløbet tilbage til offeret – skal man så stadig beskattes af sin ”indtægt”? Ja, har Lyngby Byret, ifølge FSR afgjort: ”Byretten fandt dog, at det ikke var dokumenteret, at udlodningerne i det omfang, som skatteyderen havde anført, stammede fra det beløb, som selskabet uberettiget modtog som følge af skatteyderens strafbare handlinger. Det var endvidere ikke dokumenteret, at skatteyderen ved modtagelsen af udlodningerne begik en formueforbrydelse, der kunne begrunde, at han ikke i medfør af ligningslovens § 16 A var skattepligtig af disse udlodninger. Det forhold, at skatteyderen var dømt for at have begået bedrageri overfor de to omhandlende selskaber til fordel for sine egne selskaber kunne ikke i sig selv føre til en anden vurdering.”

Nyt institut for finansiel forskning

Danish Finance Institute (DFI) er navnet på et nyt institut, der i sidste uge blev åbnet på CBS, oplyser FinansDanmark : ”Initiativet er det første af sin art i Danmark og har til formål at skabe grundlag for et finansielt forskningsmiljø i verdensklasse. Det skal tiltrække de dygtigste udenlandske forskere i finansiering og udklække kandidater på højeste niveau til de danske virksomheder, både i og uden for den finansielle sektor. Bag initiativet står Finans Danmark i samarbejde med forskere fra Copenhagen Business School, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Københavns Universitet.”

STK

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Forretningsudvikler til Pension og Formue
Pension, Formue
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Midt- og Nordjylland
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Afdelingsdirektør for forretningsudvikling Private Banking
Private Banking
Aabenraa
Grønborg: Bankernes rejse nærmer sig afslutningen
Formuerådgiver
Formuerådgiver
Region hovedstaden og Sjælland
Regnskabsassistent til Pharma Nord
Region Syddanmark
Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp
Region Hovedstaden
ØKONOMIMEDARBEJDER – Carlsbergfondet
Region Hovedstaden
Kontorchef for økonomi, analyse og kunder i Færdselsstyrelsen
Region H
DIGITALISERINGSCHEF – Muskelsvindfonden
Region H
Direktionskonsulent med flair for økonomi og udviklingsprojekter
Region Sjælland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank