Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Udenlandske fonde skal trække ”1797” i gang

Økonomisk ugebrev

torsdag 04. maj 2017 kl. 10:09

Den kommende formidler af boliglån – 1797 – skal blandt andet trækkes i gang af udenlandske fonde. Ifølge en af bagmændene, iværksætteren Morten Lund, er der kontakter med udenlandske fonde, der er interesseret i at finansiere. Samtidig har flere danske pensionskasser vist interesse. Læs her om regnestykket bag forretningsmodellen hos den nye låneformidler.

Den nye formidler af boliglån, som er navngivet ”1797” står over for en stribe udfordringer før de første lån kan ydes til danske boligejere. En af dem er at få pensionskasser til at levere finansiering til en pris, der i sidste ende giver boligejeren en besparelse i forhold til nuværende realkreditlån.

Udmeldingen fra den nye boligformidler er nemlig, at man alene vil finansiere op til 60 procent af ejendomsværdien, og kun i de mest prissikre geografiske områder af landet. Det er samtidig det segment, der i realkreditinstitutternes prisstruktur allerede i dag betaler de laveste bidragssatser.

Ifølge Mybankers prissammenligning af bidragssatser svinger bidraget for et fastrentelån inden for 60 procent af ejendomsværdien mellem 0,46 procent hos Realkredit Danmark som den billigste, og 0,58 procent hos Nykredit/Totalkredit som den dyreste. Alligevel fastholder Morten Lund over for Økonomisk Ugebrev, at der er fin plads til, at der kan skæres 30-40 procent af denne pris.

Alligevel skulle der være plads til, at der kan komme en fortjeneste til 1797 som formidler og en tilstrækkelig merrente til pensionskasserne, som finansierer udlånet. Regner man på hvor langt ned priserne skal, før det harmonerer med udmeldinger fra 1797, så betyder det, at de skal kunne tilbyde en bidragssats på 0-60 procent finansiering på mellem 0,28 og 0,40 procent om året. Herover for står udmeldinger fra f.eks. finansdirektør Anders Damgaard fra PFA, der er citeret for at sige, at pensionskasserne alene som følge af ringere likviditet vil kræve en merrente på 0,5-1,0 procent. Står det til troende hænger regnestykket derfor ikke sammen.


Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Finans nr. 15/2017.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.
Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank