Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Usikkerhed om kommende uges melding fra ECB

Økonomisk ugebrev

mandag 05. september 2016 kl. 11:33

Op til det kommende ECB-møde er der ikke helt fodslag om, hvad der kan forventes. Der er dog ingen der tror på rentenedsættelser fra ECB´s side. Men når det gælder omfang og varighed af det aktuelle obligationsopkøb, så er der forskellige nuancer mellem finanshusenes vurdering. 

Danske Bank forventer, at ECB vil udvide opkøbsprogrammet i både tid og omfang fra de nuværende 80 mia. EUR om måneden. Men Nordea peger på, at nøgletallene har været i tråd med de forventninger der har været, og de regner derfor med, at ECB vil forholde sig i ro på det kommende rentemøde.

”Man skal huske på, at beslutningen fra marts om at udvide opkøbene fra 60 til 80 mia. EUR om måneden, først kom til at virke fra juni, og det betyder at det er for tidligt at vurdere effekten af denne forøgelse. Samtidig har vi set inflationen snige sig over nul, og vi ser PMI-tal der ligger forholdsvis pænt,” siger cheføkonom Jens Nyholm fra Spar Nord. Han vurderer derfor, at selvom der har været et lille tilbagefald i IFO, så vil ECB vente med at bruge mere krudt, og først afvente effekten når vi er ovre sommerperioden af den udvidelse der allerede er besluttet.

Danske Bank har i deres vurdering, at inflationen ganske vist kommer op, men at det næppe holder. For olieprisens vedkommende er situationen i øjeblikket, at der ikke rigtig er nogen negativ effekt på inflationstallene ved den nuværende pris, fordi der var et betydeligt prisfald, der nu ligger mere end 12 måneder tilbage i tiden. Men med de store bevægelser op og ned i olieprisen, der var tilbage sidste efterår, så vil de kommende inflationstal for oliens vedkommende kunne bevæge sig ret meget i begge retninger.

FAST_Fort

 

Når det gælder frygten for effekter af Brexit, så peger Jens Nyholm på, at der i markedet måske har været tendens til at indregne ting, der først vil blive aktuelle om et par år, til allerede at have effekt på få måneders sigt. Virkeligheden er da også, at det foreløbig ikke har været til at se nogen negative effekter på nøgletallene af Brexit-afstemningen.

For England er der dog allerede nu en konkurrencefordel af den svækkede GBP-kurs. Det vil også kunne påvirke deres inflationstal en smule i opadgående retning.

FAST_kortRente

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Manager
Region Nordjylland
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Økonom til Almen Analyse – Landsbyggefonden
Region Hovedstaden
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank