Når aktiemarkeder begynder et tilbagefald, vil der ofte være tale om en kortvarig negativ korrektion.

De seneste  uger kursfald indikerer mere og mere, at der denne gang ikke blot er tale om en negativ korrektion, men en langsigtet trendvending efter tre års stigende aktiemarkeder.

Vi tilråder nu at aktieeksponeringen reduceres markant, eventuelt i forbindelse med en 1-2 plusdage, som der også vil være under en langsigtet nedtrend.

I AktieUgebrevets Pensionsportefølje har vi nu placeret 60 % af kapitalen i shortpositioner, og de første 20 % blev allerede placeret i august, hvor vi så begyndende svaghedstegn i det generelle aktiemarked.

I dagens marked har den amerikanske S&P 500 future næsten afgivet hele gevinsten fra i går. Der er simpelthen ingen styrke i markedet.

Vi ser stor sandsynlighed for, at enhver generel kursstigning herfra vil blive anvendt af de professionelle investorer til at sælge ud – og hjemtage de kursgevinster, som er opnået de seneste år.

Markederne kan uden tvivl begynde at køre hurtigt ned, når stemningen bevæger sig fra NERVØSITET til  FORNÆGTELSE – til FRYGT – til PANIK – og endelig til KAPITULATION

Uge luk fredag under 1960 = 100 dages glidende gennemsnit vil være først ugeluk dette glidende gennemsnit under i over to år

Brud ned gennem 1900 , ca een procent, vil betyde brud ned gennem 200 dages glidende gennemsnit (= 40 ugers glidende gennemsnit)

Vi skal over 1960 niveau for at kunne afblæse nedturen og slukke de blinkende advarselslamper.

—————————

US SPX 500 Futures(Weekly)20141009215244