Ambu høster nu gevinsten af stort opkøb

I regnskabsåret 2012/13 foretog Ambu et meget stort opkøb, da man overtog den amerikanske virksomhed King Systems. En sådan overtagelse er altid forbundet med en hel del omkostninger på kort sigt, hvorefter det tager yderligere et stykke tid før de ønskede synergieffekter realiseres.

Omkostningerne ved overtagelsen har påvirket Ambus regnskabsmeddelelser gennem det seneste år, og det har været vanskeligt at lave en reel sammenligning af Ambus aktuelle resultat i forhold til omsætning og indtjening før overtagelsen af King Systems. Nu begynder denne usikkerhed imidlertid at forsvinde, da Ambu ved 3. kvartal af 2013/14 har ejet King Systems i fulde 12 måneder. Samtidig er integrationen ved at være på plads, og mens ”Særlige poster” i første halvdel af regnskabsåret udgjorde 47 mio. kr. har denne regnskabslinje ikke påvirket 3. kvartalsregnskabet.

I 2012/13 trak særlige poster 3. kvartalsregnskabet ned med 14 mio. kr., men selvom der korrigeres herfor er der alligevel tale om en betydelig fremgang i resultatet før skat i år. Resultatet er øget fra 25 mio. kr. i 2012/13 til 45 mio. kr. i år, svarende til en stigning på 80 %.

 

Abonnenter kan læse hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue / AktieUgebrevet nr. 30. Er du ikke abonnent, kan du tegne abonnement her