Kritisabelt lavt informationsniveau hos Auriga

I en børsmeddelelse den 13. juni meddelte man særdeles kortfattet, at der var igangsat ”undersøgelser af Aurigas strategiske muligheder”, og at man ville offentliggøre en selskabsmeddelelse, ”hvis og når det anses for nødvendigt eller passende.”
Den besked medførte mange spekulationer på børsen, og kursen på Aurigas aktier steg med 17 %. Det fik dog ikke Auriga til anse yderligere information for at være hverken nødvendig eller passende, før næste meddelelse fra selskabet kom 1½ måned senere. Og den var fuldstændig intetsigende.
Det oplyses heri, at man ”har bemærket visse rygter vedrørende en potentiel ændring af ejerforholdene i selskabet eller datterselskabet”, og det bekræftes, at der er iværksat undersøgelser af en potentiel salgstransaktion. Hvorefter det gentages, at man vil fortælle mere, hvis det anses for nødvendigt eller passende.
Aktionærerne holdes altså hen i fuldstændig uvidenhed om, hvad der egentlig foregår. Altså bortset fra de aktionærer, som f.eks. abonnerer på Berlingske Tidende eller læser Euroinvestor. Her kunne man i denne uge læse, at tre kapitalfonde og to industrielle spillere kæmper om købet af Cheminova, som er det eneste tilbageværende selskab i Auriga-koncernen. Samtidig med at disse oplysninger altså var tilgængelige for visse aktionærer fastholdt Aurigas finansdirektør selskabets totale tavshed om sagen.

 

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue nr. 27 – Modtag AktieUgebrevet for kun 149 DKK pr. måned.