Den danske børsnoterede kapitalforvalter New-Cap Holding investerede sidste år i den amerikanske klyngebombeammunitionsproducent Textron, der ellers er sortlistet af stort set alle danske institutionelle investorer for ikke at respektere konventionen mod klyngebomber. Ny international rapport fastslår, at kun seks danske institutioner har fuldt styr på evt. indirekte investeringer i klyngebombeindustrien.

Børsnoterede NewCap Holdings indirekte investering afspejler et generelt problem i den finansielle sektor. Mange investorer ved ikke om de gennem deres investeringspuljer er medejer af investeringer i konventionsstridige eller sortlistede børsnoterede selskaber.

Investeringen blev i juni 2016 konstateret i ”nogle underliggende placeringer, hvor der ikke var fuldt indsyn,” oplyser NewCap Holding til Økonomisk Ugebrev. NewCap Holding har efterfølgende afviklet investeringen på 1,5 mio. kr. og er derfor ikke længere investor i klyngebombeindustrien.

”Vi måtte i 2016 desværre konstatere, at der i nogle underliggende placeringer, hvor der ikke var fuldt indsyn, var de anførte investeringer. Disse blev straks afviklet i 2016, da vi blev klar over det, og vi er således ikke investorer i selskabet i dag,” skriver direktør i NewCap Holding, Peter Steen Christensen, i en mail til Økonomisk Ugebrev.


Hele artiklen blev udgivet i Økonomisk Ugebrev Ledelse nr. 11/2017.

  • Er du abonnent kan du tilgå udgivelsen og læse hele artiklen. (Hent adgangskode)
  • Er du ikke abonnent kan du prøve 3 uger gratis nedenfor, hvorefter du får adgang til hele udgivelsen.
DEL