Øget tvivl om tårnhøje C20-værdiansættelser

Før regnskabssæsonen forventede analytikerne, at de danske C20-aktier ville øge overskuddet med hele 37 % i de aktuelle regnskaber for 2. kvartal. I europæisk sammenhæng var det den tredjestørste overskudsfremgang, kun overgået af Italien og Grækenland, viser data fra Thomson Reuters, som udarbejder analyser af det europæiske Stoxx 600 indeks. Efter at en stor del af C20-selskaberne har aflagt regnskab er konklusionen, at analytikerne har været alt for optimistiske for en stor del af selskaberne, hvor regnskaberne er blevet mødt med efterfølgende kursfald.
Udviklingen sår tvivl om værdiansættelserne på de danske storaktier, der hører til blandt de absolut højeste i Europa. Billedet er dog generelt, hvor analytikere over hele Europa har været for optimistiske: 108 af de 600 europæiske selskaber har dags dato aflagt regnskab for Q2, og der har generelt været flere negative end positive overraskelser. Ved udgangen af 2. kvartal forventede analytikerne for Stoxx 600-selskaberne en samlet overskudsfremgang på 20 %. Forventningen lyder aktuelt på 12 % efter et kortvarigt dyk nede omkring 8 %. Fordelt på brancher har teknologiselskaber og forsyning overrasket mest positivt, mens basismaterialer har leveret de største skuffelse.

Herhjemme har regnskaberne indtil videre vist et negativt billede: Kun Danske Bank, Pandora og FLSmidth har overrasket positivt. Mens Novo Nordisk, TDC, DS Norden, Novozymes, GN Store Nord, William Demant, Coloplast og ALK-abelló og har skuffet med efterfølgende kursfald.

 

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue nr. 26 – Modtag AktieUgebrevet for kun 149 DKK pr. måned.