Efter et par måneder med en stigning på ca. 10 % kom TDC’s aktiekurs ned på jorden igen efter halvårsregnskabet torsdag, og er nu tilbage ved kurs 51-52 fra vores seneste omtale i AktieUgebrevet 17/2014. Da investorerne havde fordøjet regnskabet lukkede aktien med et fald på næsten 9 % til 51,35 kr.

2015-2016 varsler rammer hårdt

I absolutte tal faldt TDC’s omsætning med 331 mio. kr. svarende til en nedgang på 5,5 % og 3,8 % organisk (dvs. ekskl. valutakurser og regulatoriske effekter) til 5.668 mio. kr. Forklaringen på kursfaldet skal findes i de varsler om fremtiden, som TDC benyttede 2. kvartalsregnskabet til at præsentere investorerne for. 1. TDC’s hidtidige kontrakt med det offentlige er erstattet af tre enkeltkontrakter, hvoraf TDC kun har genvundet den ene. 2. Der er forventede regulatoriske effekter på bl.a. bredbånd, kabel-tv og mobil-roaming. Tilgengæld har satsningen Via Telmore-brandet der lanceret et nyt fastprisabonnement til 249,- i løbet af seks uger fået 20.000 kunder. 2. halvår vil vise om denne trend fortsætter.

Aktien faldt næsten 9 % ved offentliggørelsen af regnskabet, og dermed er den stabile uptrend fra primo marts i kurs 48 brat afsluttet. Vi forventer, at det næste stykke tid vil byde på estimatnedjusteringer, som vil kølne markedets interesse for TDC. Aktien vil igen blot være et udbytteplay, som ved kurs 50 yielder 7,4%, hvilket er acceptabelt i disse fortsatte lavrentetider.

 

Læs hele artiklen i Økonomisk Ugebrev Formue nr. 25 – Modtag AktieUgebrevet for kun 149 DKK pr. måned.