Del artiklen:
Tabel kan ses her
I denne uge skilte vi os af med porteføljens mest succesfulde aktie, da RTX blev solgt med en gevinst på 48%.

Salget skete ikke pga. den overraskende regnskabsmeddelelse, som selskabet udsendte i denne uge. Den fortæller vi mere om andetsteds i dette nummer af AktieUgebrevet. Salget skete i stedet pga. markedets reaktion på meddelelsen.

Det var ikke overraskende, at så markant en meddelelse – målt i kroner og ører på kort sigt – gav en indledende reaktion af betydelig størrelse. Men det var til gengæld overraskende, at RTX’ kursfald dagen efter fortsatte med uformindsket styrke både kurs- og omsætningsmæssigt. Og det var også overraskende, at der efter det indledende store kursfald ikke kom en modreaktion.

Disse to forhold indikerer, at der har været et underliggende pres på aktien fra betydelige kapitalinteresser, som den nævnte meddelelse udløste.

Vi valgte derfor at hjemtage gevinsten på næsten 50% og i stedet placere kapitalen i United International Enterprises (UIE).

UIE har været en rigtig kedelig aktie i lang tid med aktiekursen låst fast i det snævre interval 1190-1240. Men i april ændrede dette sig, da UIE endelig brød op gennem modstanden i 1240. Efter en kort sidelæns bevægelse i slutningen af april har UIE genoptaget stigningen, og det lover godt for den kommende tid.

Bruno Japp

Hvad er Basisporteføljen?
Basisporteføljen er en fiktiv portefølje, som er AktieUgebrevets bud på, hvordan en privat portefølje kan administreres med en tidshorisont på 1-3 måneder for sine handler. Porteføljen har en forsigtig tilgang til aktiemarkedet, og målet er at opnå et højere afkast end markedets gennemsnit over en årrække med både op- og nedturer. Vi anbefaler, at modelporteføljen anvendes som inspiration og ikke til kopiering.

 

læs hele udgivelsen her

Del artiklen: