Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Succes for FCK redder Parkens regnskab

Bruno Japp

lørdag 27. oktober 2018 kl. 17:56

Efter flere års dundrende underskud i Fitness DK skaffede Parken Sport & Entertainment sig endelig af med det sorte får i koncernen.

Fitness DK har længe været en økonomisk belastning for Parken Sport & Entertainment (PSE). I 2017 leverede denne del af koncernen et primært resultat på minus 60,2 mio. kr., hvilket skal ses i forhold til overskud på 52,4 mio. kr. i F.C. København & Stadion, 91,1 mio. kr. i Lalandia og 58,9 mio. kr. i Kontorejendomme. Det var ikke holdbart i længden, og den 28. juni meddelte PSE, at man havde solgt Fitness DK til en kapitalfond for 100 mio. kr. på kontant og gældfri basis.

Salget medførte en markant slankning af koncernen, og dermed også en væsentlig ændring af forventningerne til 2018. Officielt forventer PSE nu et underskud før skat i 2018 på 150-170 mio. kr. (tidligere 35-50 mio. kr.).

Eftersom den massive ændring skyldes regnskabsmæssige nedskrivninger i forbindelse med salget af Fitness DK, er det dog mere relevant at se på forventningerne til den fortsættende del af koncernen. Her forventes en omsætning på 780-800 mio. kr. og et resultat før skat på 50-65 mio. kr.

Tyndt halvårsregnskab

Selvom Fitness DK trækkes ud af halvårsregnskabet er der stadig tale om et ret tyndt resultat.

I halvårsregnskabet oplyses det ganske vist, at det primære resultat efter 1. halvår er steget med 25% fra 20,2 mio. kr. til 25,2 mio. kr., og at et underskud på de fortsættende aktiviteter før skat i fjor på 2,9 mio. kr. er vendt til et overskud på 4,9 mio. kr. i år.

Det er dog en sandhed med modifikationer, da halvårsregnskabet 2017 blev belastet af ekstraordinære omkostninger på 14,2 mio. kr. i forbindelse med en bøde for kursmanipulation.

Eftersom kursmanipulation næppe kan siges at være en del af PSE’s forretningsmodel, vil det være mest korrekt at trække denne post ud af sammenligningsregnskabet, og så står vi tilbage med en tilbagegang i det primære driftsresultat på 29% i stedet for den officielle fremgang på 25%.

Man kan diskutere, om transferindtægter også bør trækkes ud af sammenligningen, da der er tale om meget svingende indtægter fra år til år. Men eftersom handel med spillere må betragtes som en almindelig – omend ustabil – del af en moderne fodboldklubs drift, har vi bevaret denne post. Den forklarer i øvrigt, hvordan et underskud på EBITDA i første halvdel af 2018 på 6,6 mio. kr. blev vendt til et EBIT-overskud på 24,5 mio. kr.

Selvom 1. halvår kun resulterede i et overskud på 3,9 mio. kr. for de fortsættende aktiviteter efter frasalget af Fitness DK, så forventer man et overskud før skat på 50-65 mio. kr. Det forudsætter dog en indtægt på ca. 75 mio. kr. fra FC Københavns deltagelse i UEFA Europa Leagues gruppespil.

Fodbolddelen opfylder forventningerne

FC København har foreløbig opfyldt forventningerne ved at kvalificere sig til gruppespillet, og trods et nederlag i gruppespillets 3. runde i torsdags, har FC København fortsat mulighed for at gå videre til næste fase i Europa League. Den forudsatte indtægt på 75 mio. kr. kan altså blive endnu større.

Hvis vi ser frem til næste år er udsigterne til den sportslige succes, som er en vigtig forudsætning for PSE’s økonomiske resultater, indtil videre gode. Halvvejs gennem Superligaens grundspil deler FC København førstepladsen med FC Midtjylland med syv points afstand til nr. 3 Esbjerg. Dermed ser det p.t. ud til, at FC København har gode muligheder for også i 2019 at få indbringende internationale kampe.

Det er imidlertid også nødvendigt for at begrunde en fortsat stigning i aktiekursen, som er steget 17% i år. Halvårsregnskabet meldte nemlig ikke om nogen nævneværdig vækst i Kontorejendomme, og en omsætningsstigning på 8% i Lalandia blev modsvaret af stigende omkostninger, så divisionens segmentresultat faldt med 5%.

Det er vanskeligt at benytte traditionelle nøgletal i vurderingen af Parkens aktiekurs pga. selskabets forretningsmodel. Men bedømt på forventet Price/ Earning og EV/EBIT handles aktien til markedsniveau. Målt på Kurs/Indre værdi handles aktien med en rabat på 20%.

Denne rabat bør dog udlignes af selskabets afhængighed af sportslige resultater og spillersalg, og vi fastholder derfor vores kursmål 70-80 fra ØU Formue 18/2018.

Børskurs på analysetidspunktet: 76,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 70-80

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Udløber snart
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank