Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Aktieugebrevet Invest ligget bedre end det generelle aktiemarked

Morten W. Langer

søndag 04. november 2018 kl. 10:54

Annonce:

Investeringsfonden Aktieugebrevet Invest, der så vidt muligt skal spejle Økonomisk Ugebrevs Portefølje, ligger aktuelt bedre end det generelle aktiemarked. Stock Pick blandt danske aktier kombineret lav risikotagning har betydet, at investeringsfonden har outperformet markedet den seneste måned.

Ved de seneste opgørelse torsdag var årets afkast i AktieUgebrevet Invest minus 3,5 procent i forhold til det toneangivende benchmark indeks, Copenhagen Benchmark, på minus 4,5 procent. Opgørelsen af afkast er baseret på kursudviklingen siden 5. januar 2018, hvor fonden blev startet.

Kun ni af de 35 danske investeringsforeninger baseret på danske aktier ligger aktuelt bedre end benchmark indeks. Langt de fleste investeringsforeninger har altså klaret sig ringere end det generelle aktiemarked.

AktieUgebrevet Invest har aktuelt en kapital på 80 mio. kr. Som det fremgår af fondens hjemmeside, se www.auinvest.dk, er investeringsstrategien i fonden, at den så vidt muligt skal spejle investeringerne i Økonomisk Ugebrevs Portefølje, som analysepublikationens analytikere, Bruno Japp og Morten W. Langer, står bag.

Økonomisk Ugebrevs Portefølje har som grundlæggende investeringsstrategi løbende at tilpasse den samlede risikotagning til markedsudsigterne. Aktuelt ses en overnormal risiko i aktiemarkedet, og mange signaler peger i retning af yderligere generelle kursfald de kommende måneder.

Økonomisk Ugebrevs Portefølje – og dermed investeringsfonden AktieUgebrevet Invest –  har aktuelt indrettet risikotagningen efter dette billede. Fonden ligger i flere defensive aktier og i aktier, som anses for at være markant undervurderet.  Samlet er nettoposition mod danske aktier aktuelt kun lidt over 50 procent af den samlede kapital. Ved nye svaghedstegn vil vi tilpasse risikoen, så vi også har mulighed for at tjene penge i faldende markeder.

Hvis det ikke havde været for nogle indkøringsproblemer, med henblik på at spejle fondens investeringer direkte efter udmeldte investeringsmeldinger i Økonomisk Ugebrevs Portefølje, havde afkastet været betydeligt bedre.

Målt fra 1. januar 2018 har Økonomisk Ugebrevs Portefølje et afkast på plus 2,6 procent i forhold til Copenhagen Benchmark indeks på minus 3,1 procent opgjort fredag ved lukketid. Økonomisk Ugebrevs Portefølje har altså outperformet det generelle marked med 5,6 procentpoint.

Når det ikke er lykkedes AktieUgebrevet Invest at opnå helt samme flotte performance skyldes det flere forhold, som er ved at blive justeret. For det første var investeringsuniverset i danske aktier for stort i starten af fondens levetid. Der indgik simpelthen flere aktier, som ikke var tilstrækkeligt likvide til at porteføljeforvalteren kunne opnå samme priser i markedet, som Økonomisk Ugebrevs portefølje havde handlet til.

For det andet har markedet over de seneste måneder været præget af lav likviditet også i en del af de lidt større aktier, og der har været store kursudsving inden for de enkelte handelsdage, som har vanskeliggjort en spejling.

Disse problemer er ved at blive håndteret, så afkastet i AktieUgebrevet Invest kommer meget tættere på afkastet i Økonomisk Ugebrevs portefølje.

Vi forventer, at aktiemarkederne de kommende måneder bliver meget udfordrende, men der bliver fortsat mulighed for at tjene penge. Vi er dog ikke trygge ved den strategi nogle fonde forfølger: nemlig den såkaldte indexfonde, der blot følger det generelle aktiemarked op og ned – vi forventer det bliver mest ned.

Læs mere om investeringsfonden Aktieugebrevet Invest på www.auinvest.dk

 

[postviewcount]

Jobannoncer

Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Udløber snart
Business Controller
Region Hovedstaden
Udløber snart
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Udløber snart
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank