Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

NNIT skruer op for opkøbslysten

Steen Albrechtsen

fredag 01. februar 2019 kl. 16:41

Efter succesfulde opkøb i 2017 og 2018 synes NNIT at have fået mod på større opkøb, som kan sætte fart på den del af forretningen, som ikke stammer fra den langsomt krympende omsætning til Novo Nordisk Group (NNG). Det vil på sigt løfte det samlede vækstniveau, og dermed også berettige en højere relativ værdiansættelse.

NNIT lancerede i forbindelse med onsdagens årsregnskab en opdateret strategi frem til 2022. Strategien har stor fokus på life sciences området, og det er der åbenlyse grunde til. NNIT udspringer herfra og har en lang og dyb erfaring med de særlige forhold og regulative krav, der stilles til industrien og dens IT-systemer. Derudover er markedet i sig selv et vækstmarked med høje adgangsbarrierer qua de stramme regulatoriske krav.

Omsætningen fra international life science var i 2018 på 433 mio. kr., og i forhold til den samlede NNIT-omsætning på 3 mia. kr. skal der mere til end årlige vækstrater på niveau med de historiske (>20%), for at divisionen kan nå en størrelse, der for alvor vægter i det samlede billede.

I strategiudmeldingen er det tydeligt, at opkøb bliver vigtigere, og det skinner igennem, at NNIT har fået mod på at lave større opkøb end de senere års mindre opkøb, som også i nogen grad kan ses som en test af en opkøbsstrategi.

NNIT’s Head of Investor Relations Klaus H. Skovrup bekræfter tidligere udmeldinger i pressen om, at NNIT har en opkøbskapacitet på i hvert fald 1,5 mia. kr. Det modsvarer et løft af nettogæld/EBITDA-faktoren fra 0,9 til 2-2,5. Han forklarer endvidere, at ”NNIT ikke er på udkig efter turnaround-opkøb, men kigger efter velfungerende virksomheder med solid indtjening og god vækst, således at den organiske vækst og indtjening i den eksisterende forretning ikke bliver udvandet af eventuelle opkøb”. For 2019 er der udsigt til en samlet vækst i omsætningen på 3-6%, hvilket indikerer, at NNIT ikke kan leve op til sit nye organiske vækstmål på 6-8% i non-NNG forretningen. Det er imidlertid ikke tilfældet, og det blev forklaret på telefonkonferencen , at man i år har indregnet en nedgang i NNG-omsætningen, der snarere ligger på 5-6%.

Udsigt til højere vækst
I 2018 udgjorde omsætningen fra NNG 1.124,2 mio. kr. eller 37% af den samlede omsæting. Det modsvarer et fald på 5,2% for helåret set i forhold til 2017. Omsætningen fra non-NNG kunder steg fra 1.666 mio. kr. til 1.883 mio. kr., hvilket modsvarer en stigning på 13%. Stigningen dækker over en næsten flad udvikling fra finanskunderne, men en fremgang på 13-16% fra de tre andre segmenter:

Life sciences, Enterprise (storkunder) og Public. En del af væksten kommer fra tilkøbte Scales og i mindre grad fra Valiance-opkøbet, som først indgår i regnskabet fra 1. november 2018. Den flade udvikling i finans dækker over en høj vækst i 2. halvår og en tilbagegang i 1. halvår efter et ordretab i 2017. Forudsætter vi et fortsat fald på 5% i NNG-omsætningen over de kommende år, og en organisk vækst på 7% i resten af forretningen vil omsætningsandelen fra NNG være faldet til under 30% i 2021. Tillægger vi derudover ny tilkøbt omsætning på 150-200 mio. kr. hvert år, er det nemt at fremskrive til en situation, hvor NNIT vil hente mindst 75-80% af omsætningen fra kunder udenfor NNG. Dermed vil NNIT nærme sig en situation, hvor NNG kun vil påvirke den samlede omsætning med omkring minus 1 %-point. Med en organisk vækst på 6-8 % i den øvrige forretning, vil NNIT samlet stå som en forretning med en pæn og stabil organisk vækst på 5-7%.

NNIT-aktien handles til en forventet P/E på 17,1, hvilket er marginalt over medianen for sektorkonkurrenterne. Dermed er NNIT umiddelbart ikke billig, men vi forventer at den over tid igen kan komme til at handle med en lidt pænere præmie til markedet, pga. stabiliteten og de mere transparente vækstudsigter i takt med, at NNG’s betydning falder. NNIT-aktien startede 2019 flot med en stigning på 17% op til en aktiekurs på 216 forud for regnskabet. Dermed er vores kursmål på 190-210 fra den seneste omtalte ved kurs 158 nu indfriet.

Vi fastholder i første omgang kursmålet på 200, men med en positiv undertone i forhold til et muligt løft, når vi i 1. kvartalsregnskabet får et bedre indblik i omsætning og indtjening i life science området, som følge af en ny rapporteringsstruktur. Vi afventer også måske at blive lidt klogere på, hvordan den mere aggressive opkøbsstrategi udmønter sig i praksis.

Børskurs på analysetidspunktet: 191,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 200,00

B4142c3252d71a23962e870ef3365269f42feaee

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank