Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Carlsbergs vækst bremser op efter flot 2018

Steen Albrechtsen

lørdag 09. februar 2019 kl. 15:06

Det bliver svært, for ikke at sige umuligt, for Carlsberg at leve op til den flotte organiske vækst fra 2018 i 2019. Der er fortsat stor tillid i markedet til Sail ’22 planen, men vi ser ikke noget stort kurspotentiale, fordi Carlsberg efterhånden er værdiansat med en pæn præmie i forhold til sine nærmeste globale konkurrenter.

Carlsbergs årsregnskab imponerede med en organisk vækst på 6,5%, hvoraf lige under 1/3 var drevet af pris-/mix-ændringer, mens resten var drevet af en flot volumenvækst. Især det flotte sommervejr i Nordeuropa og Rusland var en delforklaring, men Carlsberg kunne også fremvise pæne væksttal for flere af de nyere mærker, ligesom salget af alkoholfrie øl vokser hastigt.

Især fremgangen på 3,6% i Vesteuropa er væsentlig, fordi det er Carlsbergs suverænt største division, som står for næsten 60% af koncernens omsætning. Det betyder også, at de flotte væksttal i både pris og volumen i Asien og Østeuropa inkl. Rusland ikke druknede helt i det samlede billede. Driftsindtjeningen voksede organisk med 11%.

Omkostningsprogrammet Funding-The-Journey (FTJ) er nu officielt afsluttet med udgangen af 2018. De samlede forbedringer i forhold til 2015-udgangspunktet kan nu gøres op, og de beløber sig til flotte 3 mia. kr. Afslutningen af den formelle del af FTJ betyder også, at der nu i endnu højere grad vil blive fokuseret på Sail ’22, som er strategiplanen for de kommende år, hvor fokus er på vækst og udvidelse af forretningen med premium-produkter. For 2019 er Carlsberg sparsommelige med vækstinformationerne, og nøjes med at udmelde en vækstforventning på ”midt-encifret organisk vækst i driftsindtjeningen”. Hvis man forudsætter en fortsat forbedring i indtjeningsmarginen er det åbenlyst, at der ikke ligger nogen stor toplinjevækst indbygget i forventningerne.

CEO Cees ’t Hart henviste til det langsigtede organiske vækstmål i Sail ’22 på 2-4%, ligesom han også bemærkede, at væksten i 2018 jo var ekstraordinær god, og dermed bliver sammenligningen svær i 2019 – især når den største division Vesteuropa var godt hjulpet af vejret.

Udbytte og tilbagekøb
Carlsberg positive udvikling, og ikke mindst den forbedrede finansielle situation, hvor den nettorentebærende gæld er nedbragt fra 36,5 mia. kr. i 2014 til 17,3 mia. kr. ved udgangen af 2018, betyder, at der er mere kapital tilovers til aktionærerne. Helt konkret foreslås det, at udbyttet forhøjes fra 16 til 18 kr. per aktie, og at der som noget nyt for

Carlsberg iværksættes et tilbagekøbsprogram på 4,5 mia. kr. over de næste 12 måneder. Programmet er opdelt, således at et program på 2,5 mia. kr. iværksættes med det samme, mens de sidste 2 mia. forventes i 2. halvdel af perioden, hvis forudsætningerne ikke ændres f.eks. pga. opkøb.

Trods de absolutte fremskridt i forretningen og nøgletallene ser vi ikke nogen stor upside i aktien – alene af den grund, at Carlsberg-aktien har gjort det bedre end de to store konkurrenter AB InBev og Heineken på det seneste, hvorved den relative værdiansættelse er blevet højere.

Hvor Carlsberg ved vores seneste omtale handlede med en præmie på mellem 10-15% for de kommende 3 år, er præmien nu nærmere 15-20%, og det er efter vores vurdering ved at nærme sig toppen. I særdeleshed når vækstudsigterne for Carlsberg fortsat ”blot” lyder på 2-4% organisk omsætningsvækst frem til 2022, som følge af, at det nuværende Carlsberg er så tungt vægtet mod det mere modne marked Vesteuropa.

Vi satte sidst i august 2018, hvor kursen var på niveau med dagens kurs, et lidt bredt kursmål på 750-850. Vi fastholder i praksis kursmålet, om end vi oppræciserer det til 825 for at illustrere, at vi ser en rimelig sandsynlighed for, at aktien skal forsøge endnu en gang at bryde kurs 800. Vi ser ikke nogen stor risiko på nedsiden, hvor Carlsberg henover december-panikken ganske kortvarigt nåede ned omkring kurs 700. Tilbagekøbsprogrammet vil også yde en rimelig støtte for aktiekursen fremadrettet. Analytikernes kursmål er siden halvårsregnskabet i august og frem til denne uges årsregnskab hævet marginalt med omkring 20 kr. til et niveau omkring 740-750. Det niveau er stadig under dagens kurs, men vi har til gengæld efter årsregnskabet allerede fået flere pæne opjusteringer af kursmål med 50-100 kr., hvilket umiddelbart peger i retning af, at Carlsberg aktien skal over 800.

Børskurs på analysetidspunktet: 782,00 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 825,00

Læs tidligere analyser af Carlsberg her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

73274e54786a70391d75102f2ea9b261c5b1d8a9

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank