Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Royal Unibrew løfter EBIT-målsætning igen

Steen Albrechtsen

lørdag 09. marts 2019 kl. 14:20

Regnskabet fra Royal Unibrew var helt i top, og trods den positive påvirkning fra et godt sommervejr var den underliggende udvikling i forretningen så god, så man nok engang løftede EBIT-marginmålsætningen.

Royal Unibrew leverede et regnskab for 2018 som lå helt i toppen af de udmeldte forventninger, som endda var blevet opjusteret flere gange i løbet af året. Regnskabet viste en omsætning på 7,298 mia. kr. med et EBIT-resultat på 1,339 mia. kr. mod den seneste (og opjusterede) forventning fra november på 7,2-7,3 mia. kr. i omsætning og et EBIT-resultat på 1,315-1,340 mia. kr.

Selvom det var helt i toppen af selskabets egen forventning, var det kun ganske marginalt over konsensusestimaterne. Det var derfor næppe her, at den store positive overraskelse lå, som gav anledning til markedets pæne modtagelse af regnskabet. Det var nok nærmere i det faktum, at historien har det med gentage sig selv, når det kommer til Unibrews EBIT-margin.

Margin-løft
Unibrew benyttede årsregnskabet til at løfte EBIT-målsætningen fra 17% til intervallet 18-19%. Det var måske en smule overraskende i betragtning af, at 2018-regnskaberne hos samtlige bryggerier med nordeuropæisk eksponering har været begunstiget af en særledes lang og varm sommer. Derfor kunne frygten måske være, at den realiserede EBIT-margin på 18,4% i 2018 var en engangsfornøjelse. Også fordi midtpunktet i den oprindelig 2018-forventning om en omsætning på 6,65-6,9 mia. kr. og EBIT på 1,09-1,19 mia. kr. indikerede en EBIT-margin på ”kun” 16,8%.

Det er således en markant forbedring, som ikke kun kan henføres til vejret, men også til en generel forbedring og skalering af den voksende forretning. Til sammenligning var EBIT-marginen på 13,6% i 2014 efter integrationen af det store Hartwall opkøb, hvilket dengang gav anledning til, at Unibrew løftede målet på mellemlang sigt fra 13 til 14%.

Det sætter Unibrews forbedring over de seneste år i relief. Og historien har vist, at Unibrew har formået at løfte marginen gang på gang, når et nyt og højt niveau er nået. At man allerede lægger sig fast på 18-19% tog investorerne nok som et tegn på, at der ligger mere forude og venter.

Opkøbspause
Unibrew var særdeles aktiv på opkøbsfronten i 2018, hvor man med CEO Hans Savonijes ord på telefonkonferencen gennemførte 3,5 opkøb. Det halve refererer sandsynligvis til opkøbet af det danske selskab bag energidrikken CULT, som først ultimo februar blev godkendt af de danske konkurrencemyndigheder. Der blev som altid spurgt ind til opkøbspipelinen, og her var svaret, at man har fuldt fokus på og arbejder intenst med at integrere de mange opkøb, og er som sådan ikke aktivt på udkig. Men man følger dog med i, hvad der sker på markedet.

Med et gældsnøgletal som nettorentebærende gæld over EBITDA på 1,5 har Unibrew fortsat en pæn opkøbskapacitet, idet man som finansiel målsætning blot har, at nøgletallet skal være under 2,5. I praksis betyder det alt andet lige, at koncernen har en yderligere opkøbskapacitet på op mod 1 x EBITDA, hvilket svarer til omkring 1,7 mia. kr.

Kursmålet hæves
Efter regnskabet har vi set flere løft af kursmålet for Unibrew-aktien, som dog grundlæggende har det problem, at den allerede er ganske højt værdiansat med en P/E for de næste 12 måneder på 23,5, hvilket er ca. 10% over Carlsberg som i forvejen handler med en lille præmie til den internationale median.

Vi anerkender til fulde, at aktien er dyr og højt værdiansat, og har derfor svært ved at se noget stort potentiale i aktien. Men vi forventer dog, at investorerne er klar til at sende aktien mod kurstoppen fra sensommeren 2018 omkring 570 henover de næste 6-9 måneder.

Det vil ske i takt med, at de seneste opkøb bliver integreret fuldt ud, og investorerne igen begynder at forhåndsindregne effekten af eventuelle fremtidig opkøb, som kan skalere forretningen yderligere. Derefter kan historien gentage sig, så Unibrew påny må løfte sin EBIT-målsætning. Kurstoppen repræsenterer et rimeligt potentiale på ca. 10% fra dagens kurs på 511.

Børskurs på analysetidspunktet: 511,00

AktieUgebrevets kursmål (9 mdr): 565,00

49c1ef581f46d6f6559c16606d1b5f4b080cc3a7

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Udløber snart
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Udløber snart
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden
Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank