Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Valgkamp hos Nykreditejer: Nina Smiths opsigtsvækkende SoMe-offensiv

Morten W. Langer

søndag 10. marts 2019 kl. 15:37

Økonomisk Ugebrev har fået forelagt dokumentation for, at bestyrelsesformand i Forenet Kredit, Nina Smith i flere tilfælde via sociale medier har henvendt sig til personer, som ikke i forvejen har nogen relation til hende.

Der er tale om opfordringer til at blive venner på Linkedin, med henblik på at få hjælp ved det kommende repræsentantskabsvalg. De mystiske uopfordrede henvendelser har fået Økonomisk Ugebrev til at spørge Nina Smith direkte, om hun i den forbindelse har fået assistance fra Forenet Kredit/Totalkredit til at finde navne på medlemmer af Totalkredit/ Nykredit.

Konkret har Økonomisk Ugebrev stillet hende følgende spørgsmål: ”Kan du bekræfte, at du via Linkedin tager kontakt til personer i dit valgområde, som er valgberettigede til det kommende repræsentantskabsvalg? Hvor mange har du på den måde med kontaktet via venneanmodning på Linkedin/Facebook og med henblik på at ”informere”om valget.

Nina Smith har i sin delvise besvarelse betinget sig, at hendes svar bringes fuldt ud:

”I 2019 foregår valgkampe i høj grad på de sociale medier. Det kan selv en professor se. Derfor har jeg naturligvis brugt mit netværk på de sociale medier i stor udstrækning til at fortælle om valget og til at føre valgkamp. Jeg har ligesom andre kandidater brugt virkelig meget af min egen fritid og egne ressourcer de seneste måneder på at stemme dørklokker og bruge de sociale medier, og jeg har absolut ikke fået hjælp af andre til dette arbejde, udover min egen familie og private venner.”

Økonomisk Ugebrev har fået forelagt flere eksempler på vennehenvendelser fra Nina Smith til personer, som hun ingen som helst forbindelse har haft til tidligere. Økonomisk Ugebrev er i besiddelse af dokumentationen. Men personerne ønsker at være anonyme.

Fra Foreningen Fair Bidragssats siger Chresten Ibsen, at Nina Smiths henvendelse direkte til foreningens medlemmer i det østjyske valgområde giver stærk mistanke om, at hun har fået deres navne og låntagertilhørsforhold et eller andet sted fra.

”Det ville naturligvis være et groft misbrug af sin position i Forenet Kredit, hvis Nina Smith i kraft af sin formandspost har skaffet sig adgang til medlemsbasen – og på det grundlag henvendt sig til låntagere, for at fiske stemmer. Så det kan jeg næsten ikke tro, og vi har heller ikke noget beviser på, at det er sket sådan. Men jeg kan ikke frasige mig en vis mistanke om, at nogen har hjulpet hende med at finde frem til de relevante låntagere. Ellers skulle hun jo skyde med spredhagl i hele det østjyske område med henvendelser til alle og enhver. Og så desperat er hun vel heller ikke.”

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank