Siden vi opdaterede vores analyse af IBT i ØU Biotech den 14. februar 2019, har vi fået to interessante nyheder, som retfærdiggør en opfølgende kommentar. Ud over at den lille amerikanske healthcare analysehus Chardan har indledt dækning af selskabet med et kursmål på SEK 400, så er det vigtigste klart annonceringen af en distributionsaftale for hovedprojektet IBT-9414 i Israel og Palæstina. Partneren Megapharm får eksklusive rettigheder til at markedsføre produktet og står samtidig for registrering, tilskudsforhandlinger, etc.
Det interessante ved aftalen, som vi klart mener understøtter vores positive syn på aktien, er, at IBT, efter en kort indkøringsfase, vil modtage omkring 70% af den totale omsætning fra produktet. En ”normal” biotek-aftale vil typisk gå i retning af en mindre upfront-betaling og en royalty-aftale, der for et Fase 3 projekt typisk vil kunne ligge på 30%. Strukturen i aftalen signalerer, at IBT tror så meget på produktet og deres egen kassebeholdning, at de ikke behøver at acceptere en aftale med en upfront-betaling og lavere royalty, men derimod vil forsøge at beholde så meget af den totale værdi i projektet hos IBT-aktionærerne. Derudover er det positivt, at IBT formår at tegne aftalen allerede nu, omkring 2,5 år før potentielt at kunne være på markedet, og at man gør det på så profitable vilkår for IBT. Det tegner godt for fremtidige andre regionale aftaler, der må blive tegnet over de næste to år.
Hvad er potentialet i aftalen?
Fokuserer vi kun på Israel med sine ca. 8,7 mio indbyggere og ca. 120.000 nyfødte om året, og antager vi en NEC-incidens på 1,5%, en 33% markedspenetration og en 5.000 USD gennemsnitspris per behandling, så vil denne aftale potentielt betyde op imod SEK 25-30 mio. kroner om året til IBT efter lancering.
I sig selv er aftalens størrelse ikke specielt interessant, men signalerne omkring IBTs vilje og evne til at bibeholde værdi for egne aktionærerne i partnerskaber ser meget gunstige ud for IBT. Vi fastholder vores positive syn på IBT-aktien (anbefaling: køb, kurstarget 250 SEK), men ændrer ikke i vores finansielle antagelser for IBT, da vi gerne vil have Fase 3 studiet initieret og derved de-risket casen. Vi forventer forsat at dette sker i løbet af 1. halvår 2019.
Læs den fulde analyse af IBT i nr. 3/2019 her.
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.