Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

CFO Rating 2019: CFO’er bedømmes markant højere end sidste år

Morten W. Langer

søndag 28. april 2019 kl. 21:20

CFO Jens H. Lund fra DSV holder det høje niveau fra sidste år og bliver dermed – igen i år – en suveræn vinder af Økonomisk Ugebrevs CFO Rating 2019. De fleste CFO-kolleger i topgruppen er i år gået klart frem i forhold til sidste års ratingscore. Et super positivt aktiemarked i årets første kvartal og en tættere dialog med porteføljemanagere efter MiFID II ses at spille en afgørende rolle for de bedre bedømmelser.

CFO Jens H. Lund gentager sidste års førsteplads i Økonomisk Ugebrevs årlige CFO Rating, og han gør dermed igen i år også DSV’s CEO Jens Bjørn Andersen følgeskab helt fremme. Analytikernes og porteføljemanagernes bedømmelse af makkerparret er næsten uden reservationer, på trods af gigantopkøbet af konkurrenten Panalpina til en meget høj købspris.

Forventningerne til, at de to DSV-bosser kan eksekvere sammenlægningen også denne gang, er i særklasse høje. DSV-aktien har da også de seneste måneder performet flot, også selvom europæisk økonomi er klart på vej ned i gear. År til dato-afkastet på 32 procent er markant bedre, end hvad alle andre i DSV’s peer group har præsteret.

På de næste ti placeringer i årerts CFO-rating har finanscheferne taget et gevaldigt spring frem. Mens CFO’erne i bunden af ranglisten stort set ikke er blevet belønnet, har topgruppen altså over en bred kam fået en bedre bedømmelse. De 42 CFO’er, som har fået minimum fem bedømmelser fra analytikere og porteføljeforvaltere, har i gennemsnit fået en karakter på 3,3, altså lidt over middelkarakteren 3,0. Det svarer til et gennemsnitligt hop op på 0,3 point fra sidste års gennemsnit, hvorved CFO’erne nu får samme gennemsnitsbedømmelse som CEO’erne.

I topgruppen i dette års CFO-rating er det særligt DFDS’ CFO Torben Carlsen, der snapper efter hælene på DSV’s CFO. CEO Niels Smedegaard overlader faktisk roret til Torben Carlsen om få dage, idet selskabet tidligere har meddelt, at Niels Smedegaard stopper ved udgangen af april. Det er en del år siden, at vi blandt de største danske selskaber sidst har set en CFO skifte til posten som CEO, ikke mindst fordi de to roller ofte har meget forskellige kompetenceprofiler. Efter finanskrisen har kravene til CFO’erne i de største virksomheder, og ikke mindst arbejdsopgaverne, ændret sig meget hen mod det strategiske og operationelle.

Torben Carlsen har samtidig ikke en erhvervsmæssig baggrund som de fleste andre CFO’er. Han arbejde mange år i kapitalfondsbranchen, blandt andet i Polaris og Odin Equity Partners. Men han har også en international baggrund fra lederstillinger i Schweiz og USA inden for blandt andet flyindustrien, blandt andet i Swiss Air, SAS Service Partner og Gate Gourmet. Under alle omstændigheder viser bedømmelsen af ham som CFO også, at han er toptunet til at kommunikere med analytikere og porteføljemagagere.

Også Vestas CFO Marika Frederiksson tager i år endnu et hop op af ranglisten, fra en position som nummer fem sidste år, til nummer tre i år, med en betydeligt højere gennemsnitlig score. Læs også kort interview med Marika Frederiksson i dette tema. Lars Jensen fra Royal Unibrev er også i år rykket flot op af ranglisten, til en fjerdeplads, og han er altså blandt de fire der får en samlet score på 4,0 og derover – ud af maksimale fem point.

Coloplast CFO Anders Lonning-Skovgaard tager også kæmpe hop på ranglisten i forhold til sidste år. Da ratingscorerne blev indsamlet sidste år, var det ikke mange måneder siden at Coloplast havde nedjusteret de langsigtede målsætninger for vækst og lønsomhed.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank