Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Finansjongløren Aldo tjener op mod 100 mio. kr. på US-selskab

Morten W. Langer

søndag 05. maj 2019 kl. 23:54

Finansmanden Aldo Petersen kan antageligt for første gang nogensinde i sin erhvervskarriere bryste sig af en ”rigtig” forretningsmæssig succes, hvor også de eksterne aktionærer tjener penge. Amerikanske børsnoterede Liqtech er det seneste år femdoblet i værdi. Aldos gevinst er på op mod 100 mio. kr. Og selskabet er faktisk ved at få hul på et stort, lukrativt marked.

Aldo Petersen har været en velkendt profil i den mere kulørte del af den danske finansverden, siden han i 1980’erne etablerede Dansk Formueforvaltning, der blev stormløbet af danske privatinvestorer. De blev blandt andet tiltrukket af sloganet “Hop med på Formueekspressen”. Men det hele endte med et investortab på ca. 150 mio. kr.

Senere var han med i selskabet Euro909, der blev noteret på Nasdaq, og som skiftede navn til Eurotrust, med fokus på telefoni og it-sikkerhed. Aldo Petersen trak sig ud af selskabet i 2006, da det blev købt af Aktiv Gruppen, og to år senere gik selskabet konkurs.

FORBI MANGE SELSKABER

Siden har Aldo Petersen været involveret i mange noteringer og børstransaktioner. Blandt andet fik han Flemming Østergaard til Parken, og han var også ad flere omgange med i Brøndby IF. Han har også været inde i en stribe andre børsnoterede selskaber, hvor han meget ofte har været rigtig god til at købe billigt og sælge dyrt, altså med sine private aktier. Økonomisk Ugebrev kunne i foråret 2015 i en artikelserie berette, hvordan Aldo Petersen og hans forretningspartner Ole Abildgaard over en årrække tjente 49 mio. kr. på aktiehandel i deres ”fælles økonomi”, som det blev kaldt i fortrolige dokumenter, Økonomisk Ugebrev var kommet i besiddelse af. Transaktionerne vedrørte Liqtech, Dandrit, Brøndbyernes IF, Jan Bech, Rene Sindlev, Comwir og Smallcap Danmark. Ifølge dokumenterne var den samlede gevinst på Liqtech og Dandrit på 14,4 mio. kr. på det tidspunkt.

Der blev altså også tjent penge på aktiehandel i Dandrit. Også selvom det var en aktie på en glidebane mod afgrunden. Lige før lukketid blev Dandrit som bekendt overtaget af Rene Sindlev, og selskabet genopstod som Enochian med en helt ny aktiehistorie, så selskabet med et trylleslag blev 2 mia. kr. værd. Som det fremgår af Økonomisk Ugebrevs artikelserie om selskabet, er den historie ikke fortalt færdig endnu.

Finansfolk, der har fulgt Aldo Petersen og Ole Abildgaard gennem de seneste 30 år, mener at kunne ane et mønster i deres måde at drive finansiel heksekunst på: Nemlig at overtage mere eller mindre værdiløse børsskaller fra tidligere børsnoterede selskaber, og derefter putte en ny aktiehistorie ind i skallerne til opskruede priser, for til sidst at sælge deres aktier relativt hurtigt og score gevinsten, før det hele falder sammen.

I hvert fald var det sådan, Dandrit endte, umiddelbart før selskabet blev overtaget af Rene Sindlev, og aktien igen blev sendt til himmels af en ”god historie”. Det var også sådan, at Liqtech udviklede sig fra kurs 8-10 dollar efter børsnoteringen 2014, til godt 1 dollar medio 2017. Men så begyndte der at ske noget i foråret 2018, hvor aktien steg fra 2 dollar og videre til aktuelt 8 dollar.

Denne gang tyder meget på, at Aldo Petersen faktisk har skabt en god forretning med spændende perspektiver for fremtiden. 24 procent af aktiekapitalen er ejet af investeringsfonde, og aktien følges af flere aktieanalytikere. Ved den seneste investorpræsentation var budskabet, at Q1 2019 bliver et vendepunkt for selskabet.

YOU WIN AND YOU LOOSE

Økonomisk Ugebrev har spurgt Aldo Petersen, om det er første gang, han har skabt en rigtig ”forretningsmæssig succes” i et børsnoteret selskab med eksterne aktionæ-rer. Hertil har han svaret på mail, at det er det ikke, og han henviser til tre selskaber, nemlig FCK, Brøndby IF og Eurotrust, som ”blev solgt med en god gevinst til Aktivgruppen.” ”Når man er iværksætter, opnår man succeser og fiasko,” skriver Aldo Petersen videre.

Ved udgangen af 2017 havde Aldo 3188 mio. aktier i Liqtech, og som bestyrelsesformand havde han tidligere ikke mulighed for at sælge ud uden at flage. Men han trådte ud af bestyrelsen i juli 2018, hvor aktiekursen var på vej stejlt op ad bakke. Uanset om han stadig har sine aktier, eller om han har solgt dem, har han en gevinst på i omegnen af 100 mio. kr. Han oplyser, at han ikke ønsker at udtale sig om sin privatøkonomi.

MWL

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank