Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

DS: Væksten bøjer af i dansk økonomi

Morten W. Langer

lørdag 25. maj 2019 kl. 17:39

Ifølge Danmark Statistiks BNP-indikator var væksten i årets første kvartal på 0,3 procent. ”Fremgangen i økonomien synes dermed at fortsætte, om end mere afdæmpet end foregå-ende kvartal. Serviceerhverv bidrager særligt til den positive vækst,” skriver DS.

Mens store dele af det øvrige Europa med hastige skridt nærmer sig recession, går det tilsyneladende ganske godt med den hjemlige økonomi. Danmarks Statistiks BNP-indikator viser vækst på 0,3 procent i årets første kvartal, og det positive billede understøttes af Økonomisk Ugebrevs Konjunkturbarometer for Dansk økonomi.

DS skriver : ”Væksten i BNP holdes oppe af fremgang i serviceerhverv og genfindes både i det private og det offentlige. Beskæftigelsen viser behersket fremgang i årets første måneder for både det offentlige og virksomheder og organisationer. Tillidsindikatorerne for serviceerhverv og detailhandel viser en positiv tendens i årets første kvartal. Ses der fremad, er der lidt fremgang at spore i den samlede tillidsindikator, som i april måned er på EU-niveau.” Ifølge DS’ månedlige måling af danskernes forbrugertillid er der også fortsat god optimisme her: ”Forbrugerne vurderer, at både familiernes og Danmarks økonomiske situation i dag er bedre end for et år siden. Begge indikatorer ligger også højere i forhold til sidste måned og i forhold til gennemsnittene for det seneste halve år. Indikatoren for familiernes økonomiske situation ligger på 10,7 i maj, mens gennemsnittet for det seneste halve år er 6,4. Indikatoren for Danmarks økonomiske situation ligger på 8,0, og gennemsnittet for det seneste halve år er 6,7.”

Det mest positive er dog, at danskerne nu er mere villige til at indkøbe varige forbrugsgoder, end de har været meget længe. På delspørgsmålet ”Hvor meget vil familien i de kommende 12 måneder bruge til større forbrugsgoder sammenlignet med de sidste 12 måneder?” er der for første gang i flere år et positivt nettotal, hvilket kan afspejle en mere strukturelt øget købslyst.

Meget vil dog antageligt afhænge af en eventuel negativ afsmitning på dansk økonomi fra den økonomiske opbremsning i det øvrige Europa: De seneste data for april viser fortsat fremgang i industriproduktionen, men til gengæld faldt omsætningen. Det vil sige, at der i stigende grad produceres til lager, fordi produktionen stiger mere end salget. DS skriver , at ”industriens samlede omsætning faldt 0,2 pct. fra februar til marts men lå i januarmarts 1,1 pct. over de foregående tre måneder. Omsætningen faldt 0,7 pct. på eksportmarkedet og steg 0,7 pct. på hjemmemarkedet i marts. Faldet i den samlede omsætning i marts var bredt funderet over alle branchegrupperinger.”

0936a77a9603d5287e04

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank