Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Hurtigt voksende fondsmæglere har eksklusive kunder/ejere

Sten Thorup Kristensen

torsdag 06. juni 2019 kl. 23:03

Pandoras stiftere har deres eget, eksklusive fondsmæglerselskab, som også tager sig af f.eks. familiens godgørende aktiviteter. Selskabet fremstår ambitiøst og internationalt orienteret.

To af de mindre fondsmæglere skiller sig ud med særlig høj vækst i nettorente- og gebyrindtægter i 2018. Det er dels North-East Family Office Fondsmæglerselskab, hvor indtægterne er vokset 205 procent, og Garda Capital Partners Copenhagen Fondsmæglerselskab, hvor væksten var 155 procent. Det er imidlertid ikke kun på tallene, de to selskaber skiller sig ud, men også på forretningsmodellen. Begge er i den trygge position, at de forvalter midler for ejerne – og kun dem. De skal ikke ud og slås om kunderne.

Familien, der henvises til i North-East Family Offices navn, er stifterne af Pandora, Winnie Liljeborg og Per Algot Enevoldsen. Fondsmæglerselskabet blev stiftet i 2013, ifølge dets hjemmeside som en full service provider for familien. I det ligger, at fondsmæglerselskabet f.eks. også varetager filantropiske uddelinger. Men setuppet fremstår ambitiøst og internationalt orienteret. “Since the foundation, the Family Office has evolved into a steady growing international organisation and the scope of activities has expanded to include a branch in Singapore, a separate asset management entity and a number of subsidiaries specialising in different fields such a private equity and venture,” oplyses det.

DET DANSKE SILICON VALLEY

Selskabet, der har revisor Martin Høyer-Hansen som adm. direktør og Jan-Ole Hansen og Lasse Dehn-Baltzer som øvrige direktionsmedlemmer, har ikke ønsket at udtale sig til denne artikel, da man ikke ser sig selv som en sammenlignelig aktør med de fondsmæglerselskaber, der kæmper mod hinanden om kunderne, og da der også – uden selskabet oplyser hvilke – er særlige forhold, der gør sig gældende for regnskabstallene i 2018.

Hos Garda Capital Partners Copenhagen Fondsmæglerselskab i Hellerup skal væksten, ifølge adm. direktør Jacob Chres Jørgensen, ses i lyset af, at selskabet er ungt, og at kun et halvt års aktiviteter indgik i 2017-regnskabet. Selskabet blev dog registreret allerede i januar dette år.

Direktøren ønsker i øvrigt ikke at udtale sig, men som det fremstår ud fra de offentlige tilgængelige oplysninger, er selskabet et godt eksempel på et fænomen, der er omtalt på den måde, at København er et Silicon Valley for kapitalforvaltning. Denne betragtning er måske lidt højstemt, men der er det i det, at Danmark på grund af det komplicerede realkreditobligationsmarked har tradition for stærke, fundamentale analyser af værdipapirer. Det gør danske kapitalforvaltere attraktive over for kunder fra hele verden. Garda Capital Partners i Danmark har kun én kunde: Det amerikanske selskab af samme navn, der også er majoritetsaktionær i det danske selskab, mens Jacob Chres Jørgensen er minoritetsaktionær.

Moderselskabet Garda Capital Partners har desuden aktiviteter i Minneapolis, New York og Geneve. Det kom til verden ved et management buyout af obligationsafdelingen i Black River Asset Management i 2016, og allerede året efter etablerede man altså også et dansk datterselskab, der ifølge sin årsrapport har ansvaret for at forvalte en del af moderselskabets aktiver. Det har indtil nu været en fortrinlig forretning. I 2017 og 2018 blev der udbetalt lønninger og bonusser til ledelsen på henholdsvis 5,1 og 4,5 mio. kroner, hvortil kommer udbytter på henholdsvis 1,0 og 9,0 mio. kroner til ejerne.

BEGRÆNSET RISIKO

Indtjeningen kommer, på trods af at Garda undgår nogle af de centrale risici, som markedsrettede fondsmæglere må leve med. ”The company has no identified market risk as it will not take positions for its own account. Credit risk is limited given the company has only one client. Legal or operational risks are mitigated through established Compliance and firm policies and procedures,” som det konstateres i regnskabet.

Det er dog ikke alle risici, der er elimineret: “The primary risks related to the entity’s activities are a) portfolio risks b) dependence on employees with highly specialized skills and expertise and c) operational risk. Where possible, Garda CPH has implemented processes and measures intended to mitigate much of the risk associated with the Garda CPH activities.”

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank