Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Top 50 børsselskaber mister analytikerdækning

Morten W. Langer

mandag 01. juli 2019 kl. 2:46

De 50 største børsnoterede selskaber på det danske aktiemarked har det seneste år mistet et stort antal analytikere, der følger selskaberne. Mens dækningen fra dansk-baserede finanshuse er dykket dramatisk, er den udenlandske analysedækning steget, men især for Nordea.

De vanskeligere indtjeningsforhold for finanshusene i kølvandet på MiFiD II begynder nu for alvor at slå igennem på analytikerdækningen af de danske børsnoterede selskaber. Ifølge den årlige opgø-relse over analytikerdækning i de 50 største børsnoterede selskaber er den samlede analytikerdækning dykket tre procent, fra 695 sidste år til 674 i år, opgjort som analytikerdækning for hvert selskab summeret.

Bag dette moderate tilbagefald i analytikerdækningen ligger dog en større bevægelse, idet faldet i den dansk-baserede analytikerdækning er endnu større. Med andre ord er der faktisk kommet en lidt forøget dækning af danske selskaber fra de ikke-nordiske finanshuse. Særligt har Nordea Bank trukket op, og den nordiske storbank er nu den suverænt mest analytikerdækkede virksomhed på det danske aktiemarked. 55 analytikere følger banken, og det er seks mere end for et år siden. Heraf er 36 ikke-nordiske analytikere.

Som tidligere år er de næstmest dækkede selskaber Novo Nordisk, Carlsberg, Danske Bank og A.P. Møller-Mærsk i nævnte rækkefølge. Men de har alle mistet analytikerdækning med Mærsk som negativ topscorer, idet analytikerantallet er dykket fra 33 til 28. Koncernens vanskelige marked og usikre nye strategiske retning er uden tvivl en del af historien.

Andre selskaber, som har mistet analytikerdækning det seneste år, er blandt andet Demant, Tryg, Chr. Hansen, Torm og Bang & Olufsen. Hos Topdanmark har der været en egentlig analytikerflugt med elleve færre analytikere, og dermed en halvering fra 22 til 11. Overgangen til et nyt dominerende ejerskab tæller antageligt med i den historie.

I flere tilfælde kan det være svært lige at gennemskue, hvorfor analytikere har mistet interessen for nogle af selskaberne. Hos eksempelvis Chr. Hansen kan det afspejle aktiens noget anstrengte værdiansættelse, hvilket det store kursfald torsdag i denne uge efter nedjusteringen også kan afspejle.

Positive historier er, at der er kommet flere analytikere til at dække Vestas (plus fire), Ambu (plus fire), Genmab, GN Store Nord og Zealand Pharma. Den øgede dækning kan afspejle, at analytikerne ser forøgede perspektiver i de nævnte selskaber, og at de derfor gerne vil anvende ressourcer på at lære selskaberne bedre at kende.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank