Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

AGF’s overskud er resultat af tre års stille fremgang

Bruno Japp

lørdag 05. oktober 2019 kl. 19:10

Et overskud i en fodboldklub er stort set altid en positiv overraskelse, men den sportslige og økonomiske fremgang i AGF har været på vej i et stykke tid.

AGF har været ramt af kronisk underskud i mange år, og det er derfor bemærkelsesværdigt, at det netop afsluttede regnskabsår 2018/19 sluttede med et overskud på 10,7 mio. kr.

Den første tanke er, at klubben sikkert har dækket det sædvanlige store underskud med en enkeltstående profitabel spillerhandel. Det er heller ikke helt forkert, da AGF i juli solgte Jens Stage til FC København, og derefter opjusterede helårsforventningerne.

Men det er ikke hele forklaringen på det gode resultat i AGF. Transferindtægter bogføres hos AGF som Andre driftsindtægter, og denne post viser i 2018/19 et overskud på 9,6 mio. kr. Med et bundlinjeresultat på 10,7 mio. kr. kan spillersalg altså ikke forklare hele overskuddet.

Kigger vi længere oppe i regnskabet efter en forklaring dukker et EBIT-overskud på 574.000 kr. op. Det fortæller, at AGF faktisk har tjent penge på sin ordinære drift i 2018/19, og det er bestemt ikke hverdagskost i Aarhus.

Men måske er årets overskud ikke så overraskende alligevel. Hvis vi ser på de seneste fire års udvikling på både det sportslige og økonomiske område viser de nemlig en fremgang begge steder. Pudsigt nok er fremgangen sket samtidig med, at man gradvist har anlagt en mere ydmyg forventning til AGF’s sportslige resultater:

2015/15. Superliga-sæsonen 2015/16 var AGF’s første efter oprykning fra 1. division, og man sluttede som nr. 10. Det forhindrede dog ikke, at man forventede at opnå en Top 6 placering i 2016/17. Den placering byggede man de økonomiske forventninger på, men virkeligheden blev markant anderledes. AGF endte som nr. 12 i grundspillet, og derefter som nr. 3 ud af 4 hold i nedrykningsslutspillets pulje 2.

2016/17. I 2016/17-regnskabet var målet igen en Top 6-placering i Superligaen i den kommende 2017/18-sæson, og det var en vigtig forudsætning for et forventet resultat omkring 0 kr. Men man endte som nr. 10 og måtte igen ud i nedrykningsslutspil. Denne gang sluttede man dog som nr. 2 af 4 hold i nedrykningslutspillets pulje 1, og slap derfor for den foregående sæsons knald-eller-fald kamp om en plads i superligaen.

2017/18. I 2017/18-regnskabet skete der en vigtig ændring i ledelsens holdning til AGF’s sportslige formåen i forhold til de foregående sæsoner. Selvom den sportslige målsætning stadig var en Top 6 placering, så opgav man nu at gøre det til en forudsætning for et regnskab i balance. I stedet budgetterede man regnskabsmæssigt med en 8. plads. Man endte igen udenfor mesterskabsslutspillet, men for tredje år i træk gik det sportsligt fremad for AGF, som endte på en 9. plads i superligaen og på en klar førsteplads i nedrykningspulje 1.

2018/19. I det netop aflagte årsregnskab
2018/19 fastholder man den sportslige målsætning om en Top 6-placering og en placering som nr. 8 som den regnskabsmæssige forudsætning. Og for første gang i adskillige år ser det ud til, at AGF opfylder både den sportslige og økonomiske målsætning.

AGF ligger p.t. nr.3iSuperligaen, og selvom vi endnu ikke er halvvejs gennem Superligasæsonen
2019/20, så betyder placeringen en hel del økonomisk for AGF. Det fortsætter nemlig den udvikling, som lagde grunden for det gode resultat i 2017/18. Omsætningen steg i 2017/18 med 15% til 131 mio. kr., hvilket var 10 mio. kr. mere, end der blev budgetteret med, og det var primært som følge af de øgede billet-, entré- og tv-indtægter, der følger af sportslig succes.

Med AGF’s stærke start på fodboldåret må forventningen om et positivt resultat mellem 5-15 mio. kr. i 2019/20 betragtes som realistisk. Ikke mindst fordi det er baseret på en regnskabsmæssig forudsætning om en 8. plads i Superligaen, og dermed ikke deltagelse i mesterskabsslutspillet.

Baseret alene på de aktuelle tal burde AGF have kursmålet 0,44, da den positive udvikling på både det sportslige og økonomiske område betyder, at AGF nu for første gang i lang tid kan betragtes som andet end en tabsgivende lottoaktie.

Men der er stadig en betydelig usikkerhed forbundet med resten af fodboldsæsonen og regnskabsåret, og vi vælger derfor at indregne en betydelig usikkerhedsfaktor i kursmålet. Men fastholder AGF den positive udvikling hæves kursmålet.
Bruno Japp

Børskurs på analysetidspunktet: 0,35 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 0,31

Læs tidligere analyser af AGF her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank