Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Plesner bedste erhvervsadvokat, Gorrissen har størst fremgang

Morten W. Langer

mandag 07. oktober 2019 kl. 11:57

Top 50 Advokattema 2019: Af de største erhvervsadvokatfirmaer fastholdt Kromann Reumert førertrøjen, meget tæt efterfulgt af Bech-Bruun, målt på antal jurister. Gorrissen Federspiel præsterede størst fremgang og snipper nu til de største. Og Plesner vinder igen titlen som Danmarks bedste erhvervsadvokat.

Målt på økonomiske styrkeforhold er toppen af den danske advokatbranche fortsat en black box: Advokatfirmaet Poul Schmith, altså Kammeradvokaten, og Kromann Reumert offentliggør fortsat ikke regnskabet. Velkendt er det, at Kammeradvokaten sidste år hentede 480 mio. kr. alene hos staten, og advokatfirmaet er uden tvivl både størst på antal jurister og samlet bruttoresultat.

Kromann Reumert har to færre jurister ansat end Bech-Bruun, der dog har otte partnere flere end Kromann Reumert, så det er usikkert hvilket af de to firmaer, der har størst økonomisk styrke og bedst lønsomhed. Ifølge det offentlige regnskab præsterede Bech-Bruun sidste år et bruttoresultat på 689 mio. kr., mod 621 mio. kr. året før, svarende til en fremgang på 11 procent. De samlede personaleomkostninger steg også 11 procent til 671 mio. kr.

Bech-Bruun skriver i årsberetningen: ”Bech-Bruun havde samlet set et meget tilfredsstillende driftsmæssigt 2018, med et højt aktivitetsniveau gennem hele året. Der har været en tilfredsstillende vækst på alle rådgivningsområder, herunder særligt i relation til rådgivning indenfor energi, ip-rettigheder, generel compliance, M&A og konfliktløsning, ligesom alle vores strategiske prioriteringer fortsat har udviklet sig som forventet.”

Kromann Reumert har ikke samme åbenhed om de økonomiske resultater som de fleste andre advokatfirmaer. I en ellers meget fin årsberetning indskrænker den økonomiske beretning sig til en enkelt side, som langt fra bliver fyldt ud. Der står kun under overskriften ”Økonomi 2018”: ”2018 blev et år, hvor vi igen slog rekord på alle økonomiske parametre. Der var igen i 2018 stor travlhed inden for alle vores forretningsområder, og de flotte resultater skyldes den fremragende indsats, alle medarbejdere i virksomheden ydede gennem hele året.”

Plesner øgede sidste år bruttoresultatet 7 procent til 604 mio. kr. og antal jurister steg til 234, svarende til en vækst på 3 procent. Advokatfirmaet har de seneste år offentliggjort regnskabstal med en tyk streg under ”tal”. Selve regnskabet indeholder nemlig ikke nævneværdige forklaringer fra ledelsen om, hvordan året er gået, og om der har været skelsættende begivenheder for firmaet. Til gengæld kåres Plesner igen i år, for sjette år i træk, som årets bedste advokatfirma for de store erhvervsvirksomheder, som deltager som vurderingsmænd hos de internationale ratingbureauer.

Gorrissen Federspiel øgede sidste år antallet af jurister med hele 24, men heraf kom 20 af dem ind i bunden af hierarkiet, altså relativt unge folk. Væksten kan da heller ikke ses i regnskabstallene endnu: Bruttoresultatet steg moderate 4 procent til 558 mio. kr. Advokatfirmaet skriver, at ledelsen forventer nogenlunde samme antal ansatte, men øget effektivitet som følge af en pågående digital transformation, der skal effektivisere interne processer.

DLA Piper tog sidste år et kvantespring frem i størrelse, og det er nu sjettestørst i Danmark. Advokatfirmaet har overtaget det tidligere mellemstore firma Delacour, der forrige år var 16. største advokatfirma med et bruttoresultat på 76 mio. kr. Så det er grundlæggende ikke overraskende, at DLA Piper sidste år øgede bruttoresultatet, men at der kom ekstra 126 mio. kr. på, vidner om, at der også var underliggende organisk vækst. Advokatfirmaet, har, modsat de andre store, har aflagt en ”rigtig” årsrapport.

Økonomisk Ugebrev kårer hvert år Danmarks bedste advokatfirma på baggrund af rating fra de tre internationale ratingfirmaer Legal500.com, Chambers and Partners. com og iflr1000.com. Økonomisk Ugebrevs rating baserer sig på ratingfirmaernes bedømmelser på fem udvalgte discipliner, som der lægges ekstra meget vægt på hos de større erhvervsvirksomheder. Nemlig juridiske løsninger indenfor M&A, kapitalmarked, real estate, banking & finance og tax. Plesner opnår igen i år maksimumscoren 4,0 efterfulgt af Kromann Reumerts med en gennemsnitsscore på 3.9 og Bech-Bruun med en score på 3,8.

Morten W. Langer
Læs også i den seneste udgave af Økonomisk Ugebrev Finans hele årets Tema om Top 50 Advokatfirmaer, på ni sider med tabeller over regnskabstal, bruttoresultater, fremgang og tilbagegang i forhold til sidste år, antal jurister med ændringer fra 2018 til 2019 og ratings af de 20 største firmaer.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank