Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

International afmatning truer SP Groups vækst

Bruno Japp

lørdag 02. november 2019 kl. 14:30

SP Groups bundlinjeresultat er steget 300% de seneste fem år, og i samme periode steg aktiekursen 520%. Men måske er succeshistorien nu slut.

SP Groups aktiekurs toppede i kurs 280 i juli, og siden gik det stejlt nedad bakke med et kursfald på 22%. Vel at mærke inden denne uges nedjustering, som sendte kursen ned med 11% på en enkelt dag. Kursfaldet skete på trods af, at selskabet i årets første to delårsregnskaber fastholdt forventningerne til 2019. I halvårsregnskabet hævede man endda forventningerne til helårsomsætningen en smule fra ”niveauet 2 mia. kr.” til ”niveauet 2,0-2,1 mia. kr.”, men det skyldtes et lånefinansieret opkøb , og ikke en ændring i forventningerne til markedet. Både resultatforventningerne og den adm. direktørs kommentar til de to delårsregnskaber var stort set enslydende med en konstatering af, at det – på trods af global uro, mange markedsudfordringer og stigende råvarepriser – var lykkedes at øge både salg og indtjening.

Eftersom både 1. kvartal og 1. halvår var de bedste nogensinde, kunne man midtvejs gennem året stille spørgsmålet, om SP Groups forventninger til 2019 var for konservative, og om de advarende ord om markedet mest var for en god ordens skyld? På trods af to rekordregnskaber blev der således kun budgetteret med en beskeden vækst i omsætningen fra 1.965 mio. kr. til niveauet 2,0-2,1 mia. kr. og et resultat før skat i niveauet 200 mio. kr., hvilket indebar en nulvækst i forhold til 2018.

Men der var alligevel en nuanceforskel i kommentarerne til de to delårsregnskaber, som er værd at bemærke, og som kan forklare både det markante kursfald efter SP Groups bedste halvår nogensinde, og denne uges nedjustering af de beskedne forventninger.

Forskellen finder vi i sidste sætning i den adm. direktørs kommentar til halvårsregnskabet, som lød sådan: ”…men der er grund til at være bekymret over den geopolitiske udvikling”. Den sætning var ikke med i 1. kvartalsregnskabet, og udtrykker derfor selskabets øgede bekymring for de markedsmæssige forhold, som man opererer under. Kursfaldet viste, at investorerne tog advarslen alvorligt, og SP Groups nedjustering i denne uge bekræfter, at det var nødvendigt. Det oplyses, at man har opnået lavere salg og indtjening i 3. kvartal end ventet, og at det samme ventes i 4. kvartal. Som følge heraf nedjusteres forventningerne, så de lyder på en omsætning i niveauet 1,9-2,0 mia. kr. (tidligere 2,0-2,1 mia. kr.) og et resultat i niveauet 175 mio. kr. (tidligere niveauet 200 mio. kr.).

Nedjusteringen indeholder ikke en begrundelse for det lavere salg, men til Ritzau bekræftede SP Groups adm. direktør formodningen om, at der er tale om en en afmatning i den makroøkonomiske udvikling. SP Group fik altså ret omkring den negative tendens for markedsforholdene, som man gav udtryk for i halvårsregnskabet.

Fremrettet skaber nedjusteringen usikkerhed om væksten de kommende år. I årsregnskabet 2018 præsenteres SP Groups mål frem mod 2022, og her fortælles bl.a. at den organiske vækst har været ret konstant 6-7% p.a. de senere år, og at man forventer også at kunne opnå det i fremtiden. Det forudsætter dog fortsat velfungerende markeder, og den forudsætning skaber ugens nedjustering tvivl om. En eventuel ændring af selskabets syn på fremtiden får vi sandsynligvis først i årsregnskabet, og indtil da kan usikkerheden sende kursen endnu længere ned.

Børskurs på analysetidspunktet: 193,50 AktieUgebrevets kursmål (3 mdr): 165,00

Læs tidligere analyser af SP Group her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Fe288acdde5371c213b6A820b8bbdccfc1243942

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank