Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Stor skuffelse fra ISS koster dyrt i 2019

Steen Albrechtsen

lørdag 09. november 2019 kl. 16:44

ISS’ fremrykkede kvartalsmeddelelse kostede et kursfald på 20%, men det ligner en overreaktion trods skuffelsen og det ”tillidsbrud”, der ligger i nedjusteringen.

Kvartalsmeddelelsen indeholdt en betydelig nedjustering af driftsmarginen fra 5,0% til 4,2% for 2019, og markedet reagerede med at hamre aktien 20% ned til det laveste niveau siden gennoteringen i marts 2014.

Hovedforklaringen skal findes i en svag udvikling i turnaround-planen i Frankrig, som står for 5-6% af koncernomsætningen. ISS havde tidligere på året varslet om visse problemer i Frankrig, men at det var på vej i den rigtige retning. Den forventede catch-up i Frankrig er ikke indtruffet, og udover problemet i Frankrig har det nu også vist sig, at to større flerårige kontrakter i Hong Kong og i Danmark ikke ser ud til at levere den ventede driftsindtjening.

Udfordringerne får betydning for ISS’ mellemsigtede målsætning om en driftsmargin på 5,5%, som nu er blevet rykket fra 2021 til 2022. Udmeldingen for 2020 er nu kun en margin på 5,0%, som var det niveau man skulle have nået allerede i år. Analytikernes konsensus lå her omkring 5,1%, så det er trods alt ikke nogen kæmpe skuffelse.

Problemerne sætter dog et betydeligt pres på markedets tillid, og det er nu anden gang i år, at markedet bliver taget på sengen af dårlige nyheder. Første gang var i maj ved det uventede tab af den meget store kontrakt med Novartis, og nu er det altså Frankrig og dårlige kontrakter som overrasker. Vi synes at kunne spore en tendens til, at man i lyset af udfordringerne nu har taget ekstra hårdt fat i oprydningen. Bl.a. har ISS med egne ord ”taget aktiemarkedets kritik til sig” og indarbejdet et loft på brugen af factoring, hvilket har forstyrret cash-flow billedet de seneste mange kvartaler. Det koster betydeligt på cash flowet i år.

Derudover har man i 2019 også hensat til de ventede tab på de dårlige kontrakter i 2020, ligesom effektiviseringsplanen også er med til at trække 2019-marginen ned.

På den positive side noterer vi, at den organiske vækst fortsat holder momentum og ventes at lande midt i det udstukne interval på 6,5-7,5%. Og at væksten for 2020 ventes på mindst 4%, hvilket er en smule mere end konsensus.

Det er også positivt, at frasalgsplanerne blev fastholdt og forventes afsluttet i væsentligt omfang i 1. kvartal 2020, hvorefter det stadig er planen at udlodde mindst 25% af provenuet.

Negativ analytikerreaktion
Analytikernes reaktion har ikke overraskende været negativ. Vi har set de første ti ændringer af både kursmål og ikke mindst anbefalinger i negativ retning. Således har lige over halvdelen rykket anbefalingen et hak ned og er hovedsageligt gået fra en købsanbefaling til en hold-anbefaling.

Investorerne reagerede voldsomt på det fremrykkede regnskab med et kursfald på 20%. Et uhørt stort fald i aktie som ISS, der bør tilhøre en stabil gruppe af aktier, og et fald der sendte aktien ned under gennoteringskursen på 160 i marts 2014.

I lyset af at aktien længe har haft det svært mener vi, at et kursfald på 20% ovenpå onsdagens nyheder er en overreaktion. Det hele står og falder nu med om CEO’s konstatering af de store skuffelsers ”midlertidige natur” passer, og at de ikke udgør strukturelle udfordringer til strategiplanen. Markedet har givet sit syn tilkende – vi er ikke umiddelbart enige heri, og anser aktien som undervurderet. Vi argumenterer her især med udgangspunkt i det pæne kommercielle momentum, som indikerer at strategien med fokus på store kunder virker. Alle store eksisterende kontrakter der har skullet fornyes i år er således vundet (med undtagelse af Novartis-kontrakten).

Markedsreaktionerne anser vi også som et synligt bevis på, at investorerne og deres handelsalgoritmer har gjort selv store aktier meget mere volatile, og at der er en tendens til, at der overreageres i begge retninger på kort sigt.

Om det så er den helt rette timing at købe ISS-aktien lige nu, er vi til gengæld lidt usikre på. Udfra en betragtning om, at aktien stadig kan ses som et alternativ til en risikofyldt obligation ser det dog fornuftigt ud nu med et forventet direkte afkast fra det ordinære udbytte på 5,3%. Vi venter dog ikke et stort comeback til aktien på kort sigt, og sænker derfor vort 6 måneders kursmål til 180. Aktien synes nu at være for de tålmodige investorer.

Børskurs på analysetidspunktet: 148,00 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 180,00

Læs tidligere analyser af ISS her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

76c1b122cd3d165ab628D71134fb45ffd780d642

LÆS I ØKONOMISK UGEBREV FORMUE NR. 38/2019

Vestas Wind Systems
Med en stærk ordreindgang, kæmpe ordrebog, stabile priser, solid serviceforretning og flere af de små konkurrenter i økonomiske problemer ser det godt ud for Vestas de kommende år…[Side 4]

Coloplast
Coloplasts aktiekurs er gennem de seneste to år steget mere end både nøgletal, forventet indtjening og konkurrenternes vækst kan begrunde. Men måske slipper aktionærerne med en blød landing…[Side 5]

Parken Sport & Entertainment
Parken Sport & Entertainments (PSE) nedjustering i halvårsregnskabet blev i denne uge delvist annulleret af en ”præcisering” af forventningerne til både omsætning og indtjening…[Side 6]

Pandora
Der kan nu for alvor stilles spørgsmålstegn ved, om smykkekoncernen er ved at blive en afviklingsforretning, hvor der blot skal hentes størst mulige overskud, så længe det varer…[Side 7]

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank