Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Genmabs senstadie-pipeline reelt prissat til 0 kr.

Økonomisk ugebrev

lørdag 16. november 2019 kl. 21:55

Genmab har en spændende pipeline, der fortjener opmærksomhed. Håndgribeligheden af potentialet i de mest fremskredne udviklingsprojekter er steget i takt med, at flere produktkandidater nærmer sig markedet.

Genmabs partner på ofatumumab, Novartis, har offentliggjort positive data fra to fase III-studier og forventer at indsende en FDA/EMA-ansøgning ved årsskiftet. Ocrevus, der er det første godkendte CD20-antistof til behandling af sclerose, spås et imponerende omsætningspotentiale på 6-7 mia. USD i 2024.

Med et realiseret salg på 1,7 mia. USD i årets første seks måneder har Ocrevus allerede sat sig solidt på markedet. Selv hvis ofatumumab prisfastsættes konkurrencedygtigt, antyder tommelfingerregler, at udfordreren ofte ikke erobrer mere end 40% af markedet. Store forskelle i administrationsmetoder og doseringsforhold differentierer dog de to CD20-midler i en sådan grad, at man ikke bør læne sig ukritisk op ad generelle rettesnore.

Blandt adspurgte læger forventer flertallet at udskrive mest ofatumumab til nye patienter, men de er samtidigt skeptiske overfor, hvor mange af de eksisterende patienter, der vil skifte behandlingsregime. Samlet set forventer lægerne, at markedet på sigt bliver ligeligt fordelt, men de vurderer samtidigt, at prisen vil spille en nøglerolle. Der er cirka 2,3 millioner MS-patienter globalt. Markedsværdien var 23 mia. USD i 2018, og den forventes at vokse til 39 mia. USD i 2026.

Novartis har allerede en stærk markedsposition takket være det immunmodulerende middel Gilenya, der i 2018 solgte for 3,3 mia. USD. Gilenya går dog af patent i år, og Novartis satser derfor utvivlsomt på, at ofatumumab kan afhjælpe omsætningstabet. Uafhængigt af Gilenya estimerer vi, at ofatumumab har et topsalgspotentiale på 3,7 mia. USD. Det er et stykke over konsensus, men stadig en anelse under de højeste estimater. Vi ser en værdi per aktie på cirka 200 kr. givet 8% markedspenetration, og antager en konkurrencedygtig prisfastsættelse.

Tisotumab vedotin er et antistof-lægemiddelskonjugat (ADC), der udspringer af et samarbejde med Seattle Genetics, som også omfatter et par andre ADC-produkter. Seattle Genetics udnyttede en option i august 2018, og ejer nu 50% af produktrettighederne. Genmab besidder de øvrige 50%, og er ansvarlig for kommercialiseringsindsatsen udenfor USA.

Vi beregner et topsalgsestimat på cirka 600 mio. USD, som rammes efter cirka 8 år ved en markedsandel på 14%. Endeligt forventer vi, at der påløber cirka 300 mio. kr. i yderligere udviklingsomkostninger frem til godkendelsen. På det grundlag beregner vi en værdi på lige over 50 kr. per aktie, som vi skønsmæssigt hæver til 60 kr. for at reflektere potentialet i de øvrige kræftformer.

Enapotamab vedotin benytter også Seattle Genetics’ ADC linker-teknologi. Selvom markedet er stort, begrænser vi indtil videre topsalgsestimatet til 1,25 mia USD. Indtil der kommer data med indikation af responsvarigheden vælger vi at værdiansætte enapotamab-programmet skønsmæssigt til 3 mia. kr.

Vi formoder, at Genmab vil finde en partner, hvis dataene underbygger, at potentialet overgår vores nuværende estimater, og vi understreger, at der desuden er milestone- og royaltyforpligtelser overfor Seattle Genetics. Det er dermed svært, at spå om hvordan en reel værdiansættelsesmodel vil se ud i sit endelig format, og det underbygger valget af en skønsmæssig værdiansættelse.

Teprotumumab kan potentielt ramme markedet i marts måned, og ledelsen hos Horizon Pharma har udmeldt et topsalgspotentiale på cirka 750 mio. USD. Genmab har bekræftet, at royaltysatsen er “marginalt højere end midt-enkelt-cifret”. Det foranlediger os til at bruge 6% i vores model. Vi forventer en hurtig penetration af markedet, da der er et reelt og udækket behov, og vi beregner på det grundlag, at den forventede, fremtidige royaltystrøm har en værdi på cirka 26 kr. per aktie.

Senstadie-pipeline prissættes reelt til 0 kr
Samlet har den risikojusterede senstadie-pipeline efter vores opfattelse en værdi på mindst 332 kr. per aktie. For nuværende holder vi dog begge ben på jorden og nøjes med at hæfte os ved, at Darzalex og kontantbeholdningen stort set kan forsvare hele værdien ved den aktuelle aktiekurs. Det betyder, at den samlede senstadie-pipeline i praksis foræres bort.

Børskurs på analysetidspunktet: 1461,00 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 1787,00

Læs tidligere analyser af Genmab her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank