Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Sindlevs centrale superforsker i Enochian har kriminel fortid

Morten W. Langer

søndag 24. november 2019 kl. 21:11

En ny amerikansk aktieanalyse af Pandora-millionær Rene Sindlevs børsnoterede biotekeventyr Enochian afslører, at den helt centrale opfinder bag biotekselskabets udviklingsprojekter er dømt kriminel i USA, med mindst én dom bag sig. Endnu engang sås der tvivl om selskabets seriøsitet.

De 220 danske kendisser, som har sat private penge for over 100 mio. kr. i Enochian, har også investeret i nogle ideer, som er udviklet af en dømt kriminel. En ny analyse med overskriften ”Enochian Is A House Of Cards” fra det amerikanske analysefirma White Diamont Research har gravet dybt i Serhat Gumrukcus baggrund. Han er selskabets inventor, der angiveligt skulle stå bag den idé, som med tiden skal udvikles til en behandling mod HIV, altså en egentlig fuldt helbredende behandling.

Analysehuset afdækker dog en opsigtsvækkende forhistorie, med direkte henvisning til konkrete retsdokumenter, som man kan læse i originalversioner , hvor der afsløres en meget aktiv kriminalitets-lignende løbebane. Serhat Gumrukcus har tidligere fået fastsat en kaution på 625.000 dollars, altså over 4 mio. kr., hvor beløbets størrelse normalt ville modsvare en ret alvorlig forbrydelse. Så sent som i 2018 erklærede han sig skyldig for kommercielt tyveri i Wells Fargo Bank, og han blev idømt en betinget dom på fem år ved retten i Los Angeles.

MAGIKER OG TRYLLEKUNSTNER

Økonomisk Ugebrev har i de tidligere artikler afdækket, at tidligere beskrivelser af Serhat Gumrukcu mest har handlet om hans evner som tryllekunstner, magiker og healer, og i mindre grad om hans videnskabelige arbejde inden for life science. Analysen fra White Diamond Research sår således også alvorlig tvivl om Serhat Gumrukcus faglige baggrund inden for HIV-forskning og anden life science-videnskab.

Det påpeges, at han ikke har udgivet videnskabelige artikler om relevante emner, og det fremhæves endvidere, at Enochian oplyser at have gennemført muse-eksperimenter, men uden at der er offentliggjort nogen resultater herfra, hvilket er usædvanligt. Analysefirmaet skriver, at man har spurgt Enochians CFO om resultaterne, uden at få svar. Analysefirmaet skriver også, at Enochian i en tidligere

præsentation oplyser, at der er planlagt et interact-møde med FDA i slutningen af Q3, men at det nu er udskudt til starten af 2020. Det oplyses også, at der startes non-human primate studies medio 2019, men det er ikke bekræftet i de seneste rapporteringer. Analysehuset skriver, at man har spurgt Enochians CFO, hvornår de non-humane forsøg starter, igen uden at få svar.

USÆDVANLIG BØRSKURS

I øvrigt undrer White Diamond Research sig over, at den aktuelle værdiansættelse på Enochian er 277 mio. dollars, eller 1,9 mia. kr. For det første handles små biotekselskaber, som kun har forsøg med mus eller rotter, normalt til højst 50 mio. dollars, og det endda med fremlagte resultater, der viser et proof of concept. For det andet skulle Enochian i givet fald igennem tre faser med forsøg i mennesker, efter en præklinisk fase. Og det tager typisk mindst fem-seks år og koster flere hundrede mio. dollars, før der er produkter på markedet.

På baggrund heraf stiller analysehuset spørgsmålstegn ved, hvorfor aktiekursen er der, hvor den er. En forklaring kan være, at Rene Sindlev solgte nye aktier alt for dyrt til de 220 danske kendisser. De købte til 8 dollars stykket, mod den aktuelle børskurs på 6 dollars.

Analysen konkluderer efter en grundig gennemgang af selskabets udviklingsprojekter, at aktien har en fair værdi på 0,25 dollars, mod den aktuelle kurs på ca. 6 dollars.

Vi har modtaget følgende fra Rene Sindlev: ”Serhat Gumrukcu er dømt en gang i sit liv, uden dog at have acceptere forholdet, men alene accepteret dommerens afgø-relse, som resulterede i en bøde på 400 USD. Resten er en manipulet artikel skrevet af en professionel shorter, hvis interesse alene er at få investorer til at sælge for at få kursen ned – og derved tjene sine penge. Stik imod alle andre aktionærer, der investerer i et selskab, der forhåbentligt kan gøre en stor forskel for menneskeheden. Hele selskabet, herunder vores bestyrelse, vores Scientific Advisory Board og vores ansatte står 100 % bag Serhat Gumrukcu, som både har dokumentation og fuld opbakning for både sin begavelse og evner som forsker til at gøre en forskel – samt læge og PhD-titel.”

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank