Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Lovforslag, bekendtgørelser og rapporter

Økonomisk ugebrev

mandag 16. december 2019 kl. 11:02

Erhvervsstyrelsen lancerer iværksætterguide, men den er et slag i luften: Styrelsen skriver på sin hjemmeside : ”Vidste du, at hver tiende af alle aktive virksomheder er nystartede virksomheder? Det betyder, at op mod 30.000 personer hvert år vælger at stifte virksomhed. Det er mange virksomheder, og dem er der potentiale i. Data viser, at opstart er en kritisk fase. Antallet af nystartede virksomheder, der må dreje nøglen om inden for det første år af deres levetid, er nemlig lidt højere i Danmark end i andre sammenlignelige lande. Vi ved også, at mange har lyst til at starte virksomhed, men er præget af usikkerhed. De har svært ved at overskue opgaven og er forsigtige med at tage springet. Derfor lancerer Virksomhedsguiden et nyt iværksættertema, der skal hjælpe dem, der ønsker at starte virksomhed, til at komme bedre fra start. Iværksættertemaet er udviklet i samarbejde med Erhvervshusene og med inddragelse af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og brugerne – de kommende iværksættere.” Det er et rigtigt fint initiativ fra Erhvervsstyrelsen side, men næppe brugbart for iværksættervirksomhederne, da storbankerne og iværksætterhubs allerede er meget længere fremme med den type rådgivning. Politisk fokus burde i stedet være at gøre noget ved de elendige finansieringsforhold for danske iværksættere. Noget, den tidligere regering havde fine tanker om, men ikke fik gjort noget afgørende ved. Men her kan Simon Kollerup gøre en forskel.

Ny vejledning om børsnoterede selskabers vederlagspolitik skal præcisere regler, men er løse og ukonkrete: Erhvervsstyrelsen har sammen med Komiteen for God Selskabsledelse udarbejdet en vejledning om toplederlønninger, i kølvandet på aktionærrettighedsdirektivet. Vi har været spændte på, om de enkelte oplysningskrav om KPI’er i den variable aflønning blev mere konkrete og præcise. Det er tvivlsomt, da formuleringen omkring oplysning om KPI’erne er meget løs. I vejledningen hedder det, at ”Indgår selskabet aftaler om variabel aflønning, skal vederlagspolitikken, jf. selskabslovens § 139 a, stk. 2, indeholde klare, brede og varierede kriterier for tildelingen. Ifølge selskabslovens § 139 a, stk. 2, skal vederlagspolitikken i så fald angive følgende: 1) Oplysninger om de finansielle og ikke-finansielle resultatkriterier (KPIer), herunder

hvor det er relevant, kriterier vedrørende selskabernes sociale ansvar, 2) En forklaring på, hvordan resultatkriterierne (KPIer) bidrager til selskabets forretningsstrategi, langsigtede interesser og bæredygtighed, 3) Metoder, der skal anvendes til at fastlægge, om resultatkriterierne (KPI-er) er opfyldt, 4) Oplysninger om eventuelle udskydelsesperioder, og 5) Oplysninger om selskabets mulighed for at tilbagekræve variabel aflønning. Det vil være tilstrækkeligt i vederlagspolitikken at angive hvilke typer resultatkriterier (KPIer), som kan anvendes i forbindelse med variabel aflønning med en forklaring på, hvordan resultatkriterierne (KPIer) bidrager til selskabets forretningsstrategi, langsigtede interesser og bæredygtighed.”

Påbud til de fire storbanker om at forbedre markedsovervågning: Finanstilsynet skriver i en overordnet beskrivelse af de udstedte påbud , at ”Alle fire værdipapirhandlere har fået påbud om at indføre ordninger og systemer, som sikrer markedsovervågning af alle ordrer og transaktioner, som værdipapirhandlerne foretager med finansielle instrumenter. Der skal indføres markedsovervågning på samtlige markedspladser, hvor der foretages ordrer og transaktioner, og dette skal indføres i alle forretningsenheder, der foretager ordrer og transaktioner. I det omfang, det ikke er muligt at tilrettelægge en automatisk overvågning eller forretningsomfanget ikke står mål med automatiseret overvågning, skal der indføres systematisk manuel overvågning og kontrol, eksempelvis i form af stikprøvekontrol. Graden af manglerne i overvågningen varierer mellem institutterne. Finanstilsynet har også givet alle fire værdipapirhandlere påbud om at indføre ordninger og systemer, som sikrer, at markedsovervågningen dækker alle ordrer, uanset hvordan værdipapirhandlerne modtager, videresender og afgiver ordrer. Det indebærer, at værdipapirhandlerne systematisk ud fra en proportionalitets- og risikobaseret tilgang skal overvåge ordrer, de modtager, videresender og afgiver telefonisk, pr. e-mail, via chatforum eller lignende. Dette kan være på stikprøvebasis afhængig af forretningsaktiviteternes omfang. Værdipapirhandlere skal logge og arkivere kommunikationen i forbindelse med ovenstående ordrer i 5 år.”

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Senior Accountant – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank