Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Genmabs Darzalex cementerer sin lyse fremtid

Økonomisk ugebrev

lørdag 11. januar 2020 kl. 16:30

Genmab var en af de centrale deltagere på ASH konferencen (American Society of Hematology), hvor Darzalex leverede overbevisende data og påkaldte sig så meget fokus, at stoffets rolle som en fast bestanddel på tværs af de nuvæ-rende behandlingslinjer og regimer indenfor knoglemarvskræft forekommer sikret.

Når aktiekursen alligevel er faldet tilbage efter ASH-konferencen, skyldes det efter vores vurdering igen frygt for, at nye og banebrydende behandlingsformer måske alligevel formår at stjæle en del af Darzalexs marked. De seneste opdaterede resultater fra Bluebirds bb21217 ændrer dog ikke på, at truslen mod Darzalex fortsat kun kan henføres til de sene behandlingslinjer, og at dette dermed vil få en begrænset effekt, der i stor udstrækning allerede er reflekteret i konsensusestimaterne.

Omkostningsniveauet og bivirkningsprofilen forhindrer stadig en succesfuld penetration af de tidligere behandlingslinjer for disse personaliserede behandlingsformer. Skulle pludselige og uventede udviklingsfremskridt reducere omkostningsbyrden samt tøjle bivirkningsprofilen, så vil introduktionen i de tidlige behandlingslinjer formodentlig stadig ske med Darzalex som den foretrukne kombinationspartner, og dermed vil omsætningstabet selv i denne situation være begrænset.

På ASH blev der desuden sået tvivl om, hvorvidt kontinuerlig brug af Darzalex på tværs af behandlingslinjerne måske kan skabe CD38-refraktære patienter, der kunne være undgået ved eksempelvis at skifte over til isatuximab, som binder til en anden epitope. Frygten bunder dog i manglende forståelse for diversiteten i Darzalexs virkningsmekanismer, og herunder særligt hvorledes den unikke immunmodulerende effekt underbygger vedvarende behandling.

Patienterne, der i dag starter i første linje, bliver af Genmab løseligt anslået til at ville forblive i behandling i 7-15 år med en estimeret median overlevelse på vel over 10 år. De kommer selvsagt ikke til at modtage den samme kombinationsbehandling uafbrudt gennem et så langt forløb. Behandlingslandskabet vil derfor undergå nogle helt naturlige forandringsprocesser som en del af tilpasningen til de længere behandlingshorisonter.

Her er det vigtigt, at erfaringer fra patienter rangerende fra det første SIRIUS-studie allerede nu synes at underbygge rationalet for vedvarende vedligeholdelsesbehandling med Darzalex.

De første tidlige data fra CD3/CD20-udviklingsprogrammet (benævnt GEN3013) blev også fremlagt på ASH. Dataene var stadig meget umodne, idet resultaterne fra dosis-eskaleringsindsatsen reelt set kun dækkede behandlinger op til 6 mg, alt imens studieprotokollen løber op til 24 mg.

En anden faktor, som underbygger, at Genmab reelt selv tror, at de har det bedste CD3/CD20-middel er, udover den lave forventede fase II-dosis, også måden, hvorpå studiet er sat op med behandling indtil sygdomsprogression.

Den lavere dosis på grund af bedre effekt per mg betyder reelt, at Genmab kan behandle længere uden samme risiko for slemme bivirkninger (AE). Derfor giver det mening at prøve at fremtvinge et fokus på progressionsfri overlevelse (PFS).

Endeligt kan det måske betragtes som en form for implicit validering, at der nu forventes klinisk opstart af 5T4/CD3 i første halvår af 2020. FC-regionen i denne DuoBody bør være dæmpet på samme måde som for CD3/CD20, og Genmab må derfor være meget tilfredse med resultatet.

Mens Genmab virker sikre på, at de har et potentielt banebrydende middel, må vi andre dog forsat væbne os med lidt tålmodighed. Der foreligger nok først mere komplette data fra dosiseskaleringsdelen til ASCO-konferencen i begyndelsen af juni 2020. Før bliver det nok ikke endeligt bekræftet, om GEN3013 reelt har det ”best-in-class”-potentiale, som Genmab hævder.

Samlet set har Genmab leveret masser af underbyggende data og derudover også spændende nyheder fra eksempelvis DuoBody hæmofili-samarbejdet med Novo Nordisk.

Vi mener ikke, at Darzalexs relaterede nyheder fra ASH bør give anledning til det efterfølgende kursfald vi har set i Genmabs aktiekurs. Det kan tænkes, at kortsigtede investorer er skuffede over manglende afklaring omkring CD3/CD20-programmet, hvor en partnerskabsaftale nok også lader vente på sig. Vi er dog ikke overraskede, og fastholder vores 12 måneders kursmål på 1.787.

Børskurs på analysetidspunktet: 1460,00 AktieUgebrevets kursmål (12 mdr): 1787,00

Læs tidligere analyser af Genmab her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank