Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

ØU’s Portefølje ligger fortsat i front

Morten W. Langer

lørdag 08. februar 2020 kl. 22:59

Økonomisk Ugebrevs Portefølje tabte lidt momentum i forhold til markedet i denne uge, og vi ligger nu lige efter Copenhagen Benchmark indeks.

Det toneangivende indeks har i år givet et afkast på 7,3 procent, mens vores portefølje har givet et afkast på 7,1 procent. Det skyldes, at nogle af vores hurtigløbere i porteføljen har tabt momentum i den forgangne uge.

Vi bemærker dog, at vores portefølje fortsat ligger en snip foran den bedste af 56 danske investeringsforeninger baseret på danske aktier. Faktisk er der aktuelt ikke en eneste afdeling, der har klaret sig bedre end det danske benchmark indeks. C20 indeks har endda givet et afkast på 8,5%.

At det har været meget vanskeligt at ramme benchmark afkastet fremgår også af, at fem afdelinger har givet under fem procent i afkast i år.

Udsigt til en afdæmpet periode
I porteføljen har vi efter en stribe indkøb de seneste uger nu investeret 85% af den samlede kapital. Efter markedet den seneste tid har været i et risk-on humør, ser det nu ud til, at vi går en mere afdæmpet periode i møde.

I denne uge gjorde markedet et godt forsøg på at gå igennem den tidligere All-Time-High, men fredag blev dette forsøg opgivet igen. Og fredag aften sluttede det amerikanske aktiemarked pænt under All-Time-High.

Vi opfatter dette som et første advarselstegn på, at der nu kan ligge sværere tider forude. Og ved fortsat svækkelse i denne uge, vil vi sandsynligvis trække lidt kapital ud af porteføljen ved at sikre nogen af den seneste tids gevinster.

Af de 18 forskellige aktier i porteføljen er kun tre i minus, og kun en enkelt med et minus på mere end 0,2 procent. Så vores stock pick har ikke været helt ved siden af.

Aktiernes fremgang de seneste uger har været trukket af reduceret nervøsitet over udbredelse af coronavirus i den vestlige verden. Men der er ingen tvivl om, at sammenbruddet i det kinesiske logistiksystem vil påvirke den globale økonomi negativt. Så det kan godt være at vi undgår en global epidemi, men de økonomiske effekter vil snart indfinde sig. Så der kan let komme en anden negativ bølge, hvilket også de faldende obligationsrenter kan være forløberen for.

Så vores bundlinje er stadig, at man skal være ekstrem forsigtig med sine aktieinvesteringer, og hele tiden være parat til at reducere ved klare markedssvagheder. Og her er det vigtigt, at man er inde i likvide aktier, som man kan komme ud af igen uden store kurstab.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank