Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Audio holder GN Store Nord oppe – men hvor længe?

Steen Albrechtsen

lørdag 04. april 2020 kl. 13:45

Audio leverer fortsat fornemme resultater for GN Store Nord midt i coronakrisen, og det er mere end tiltrængt, for Hearing ser ud til at have det meget svært efter nedlukningen. De foreløbige tal for 1. kvartal indikerer et meget stort omsætningstab, som man næppe kan leve uforandret med længere end 2. kvartal.

GN’s netop offentliggjorte foreløbige tal for 1. kvartal lyder på en omsætning på 2.950 mio. kr. med en organisk vækst på 22% i Audio og minus 15% i Hearing. En simpel beregning uden indregning af opkøb, valuta m.m. viser, at Hearings omsætning er faldet til 1.280 mio. kr. i 2020, mens Audio er steget til 1.626 mio. kr. Det er umiddelbart ikke helt skævt i forhold til foreløbige tal på 2.950 mio. kr. med tanke på valuta og en effekt fra Audios opkøb af Altia Systems i 2019.

Hearings store grundlæggende problem p.t. er, at den primære kundegruppe for høreapparater er ældre mennesker. En gruppe, der stadig betegnes som tilhørende de mest sårbare i forhold til corona, og derfor næppe kommer meget til hørespecialister i disse tider.

Hearing har i udgangspunktet en omkostningsbase til salg, distribution og administration i niveauet 630-640 mio. kr. per kvartal, hvortil kommer R&D-udgifter (ekskl. aktivering) i niveauet 130 mio. kr. Dvs. omkring 760 mio. kr. per kvartal.

Med en relativt stabil bruttomargin på 68-69% kan omsætningen alt andet lige falde til 1,1 mia. kr., førend der ikke længere er balance i driften på EBITDA-niveau. På den baggrund er en omsætning i 1. kvartal på næsten 1,3 mia. kr. til at leve med, omend bruttomarginen nok vil falde pga. udfordringerne med forsyningskæden og mindre skala. Rent likviditetmæssigt skal der nok findes lidt ekstra for at dække de aktiverede omkostninger til bl.a. R&D. Hertil kan bemærkes, at GN også har valgt at sløjfe det kommende tilbagekøbsprogram.

Bekymrende udvikling i Hearing
Går man et spadestik dybere, er udviklingen dog endnu mere bekymrende. Forudsættes det, at marts er den største måned i 1. kvartal (når der ikke er påske), og derfor kan anslås at stå for op imod 40% af omsætningen på 1.280 mio. kr., er der for alvor tale om et stort tilbageslag.

Vi skønner, at der er tale om en omsætningsnedgang på ca. 40% i marts fra 630 mio. kr. til 380 mio. kr. Det er vel at mærke et tilbageslag, der især er skabt i sidste halvdel af marts, hvor det meste Europa virkelig lukkede ned. 380 mio. kr. modsvarer 980 mio. på kvartalsbasis, og så er vi allerede dybt i territoriet med røde tal.

I Hearing udgør Europa kun omkring 25% af omsætningen, mens Nordamerika udgør 50%. Det er altså muligt, at USA næsten har været business as usual i størstedelen af marts, og så er der lagt op til et endnu større omsætningsfald i april og maj, når USA forventeligt vil være lukket ned i stor stil.

Audio er GN Store Nords lys i mørket
Til gengæld er Audio lyset i mørket, som ser ud til at kunne holde GN oven vande nogle måneder. Forretningen er nærmest skabt til at hjælpe og facilitere arbejd-hjemmefra-bølgen, og væksten på 22% er da også særligt kommet i sidste halvdel af kvartalet. Den fortsætter ind i 2. kvartal, men derefter er visibiliten væk ifølge GN.

Audio henter 37% af sin omsætning i Nordamerika, og der kan således ligge et betydeligt omsætningsløft her i 2. kvartal, når hjemmearbejdspladserne i USA udbredes i stor stil.

I lyset af den stærke performance i Audio kan man godt argumentere for, at GN kursmæssigt alt andet lige burde have klaret sig bedre end høreapparatskonkurrenterne. Umiddelbart er det ikke tilfældet, og i det lys kan GN godt anses som en attraktiv investering.

Den voldsomme omsætningsderoute på kort sigt i høreapparaterne får os dog til at indtage en lidt mere afventende holdning.

Den helt store test er naturligvis, hvor hurtigt Hearing kommer op i gear igen, for den mistede omsætning lige nu må i stor stil anses som forretning, der bliver ophobet. Der er altså lys for enden af tunnelen, men vejen dertil kan blive lang og (muligvis for dyr, hvis der ikke ageres)

Vi sætter et kursmål på 300 i forventning om, at investorerne vælger at fokusere på, at Audios vækst kan holde forretningen kørende, mens man venter på, at Hearing kommer tilbage. Det skal der gerne være indikationer for på denne side af sommerferien, hvis der er bare en snert af sandhed i beregningerne af Hearings aktuelle tilstand.

Børskurs på analysetidspunktet: 290,00 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 300,00

Læs tidligere analyser af GN Store Nord her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

B03fc9b5c928d64657143bbf6f732856eeeeb858

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank