Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Tryg kun coronaramt på investeringerne

Steen Albrechtsen

lørdag 25. april 2020 kl. 12:36

Corona har sat store aftryk på Trygs investeringsresultat, mens påvirkningen næsten ikke kan ses i selve forsikringsdriften, som derudover også leverer en pæn vækst på toplinjen.

Tryg leverede vanen tro som et af de første selskaber et regnskab for det forgangne kvartal. Denne gang var det særligt interessant i lyset af corona. Også selvom Tryg allerede i slutningen af marts havde givet de første indikationer på udviklingen ved at advare om et stort investeringstab i størrelsesordenen 1,1 mia. kr. Man fastholdt dog ved samme lejlighed forventningen til det forsikringstekniske resultat for helåret på 3,3 mia. kr.

Investeringsresultatet forbedres en smule i den sidste del af marts og endte således på minus 986 mio. kr. til trods for en relativt forsigtig strategi.

Meget utraditionelt var der fald til stort set samtlige aktivklasser i 1. kvartal, hvilket medførte et tab på 6,5% (713 mio. kr.) i Trygs ”frie portefølje” på 10,5 mia. kr. og et tab på 200 mio. kr. i den forsigtige match-portefølje på 27 mia. kr. Aktieandelen udgør ca. 20% i den frie portefølje, og tabet herfra androg 414 mio. kr., hvilket synes at være på linje med markedet.

Investeringstabet er p.t. klart den største udfordring for forsikringsselskaberne i forbindelse med corona. Den næststørste er rejseforsikringerne, som har kostet dyrt. For Tryg løber regningen op i 255 mio. kr., men genforsikringen tager en del af tabet, således at nettopåvirkningen anslås til 115 mio. kr. Nedlukningen af samfundet har til gengæld haft en positiv indvirkning på skadesfrekvensen indenfor især ulykke, auto og indbo (bl.a. færre indbrud). Alle tre områder så nedgange på 15-20% i marts måned.

Det giver en samlet positiv effekt i niveauet 75 mio. kr., hvorved den direkte corona-regning i 1. kvartal kun ender på ca. 40 mio. kr. Et beløb som i praksis næsten ikke kan ses i regnskabet, som viste en stigning i det forsikringstekniske resultat fra 626 mio. kr. til 672 mio. kr.

Vækst i bruttopræmieindtægter
Vi har gennem årene ofte nævnt den manglende eller svage vækst på toplinjen. Alka-opkøbet sørgede isoleret set for vækst, men Tryg er nu også lykkedes med at vokse organisk.

Væksten i 1. kvartal på 8,9% kommer ikke så meget fra volumenstigninger, men i højere grad fra prisstigninger. Især erhverv og industri har været i fokus med prisstigninger på omkring 10%. At bruttopræmieindtægterne kun stiger med ca. 5% indenfor disse områder og ligefrem går tilbage i Norge viser, at med prisstigninger medfølger også kundeafgang. I privatforretningen kan væksten på 10,4% i højere grad også henføres til volumen som følge af krydssalg, ny partneraftaler og agenter, ligesom man også begynder at drage fordel af de styrker Alka havde på salgsområdet.

Alka-integrationen leverer stadig synergier som forventet, og helt konkret har Tryg ved udgangen af 1. kvartal i alt realiseret 132 mio. i synergier, mens målsætningen er 300 mio. kr. i 2021.

Udbyttebeslutning skubbes
Det venlige vink med en vognstang fra myndighederne om kapitalisering og forsigtighed har fået Tryg til at skrotte det kvartalsvise udbytte i 2020. Selskabet nåede dog at udbetale udbytte på 1,7 kr. for 4. kvartal 2019 allerede i januar sammen med et ekstraordinært udbytte på 1,65 kr.

Overgangen til helårligt udbytte vil ifølge Tryg hverken influere på målsætning eller udbyttepolitik. Alt andet lige må man således forvente et udbytte på minium 4 x 1,7 kr., når året er gået, og sandsynligvis også en lille stigning til 1,75 kr. per kvartal eller 7 kr. i alt.

Tryg har i denne uge fået godkendt deres opdaterede interne solvensmodel af Finanstilsynet uden ændringer, hvilket alt andet lige vil sænke solvenskravet med ca. 400 mio. kr. og i hvert fald på papiret bør give lidt større luft til udbyttet.

Med Alka-udviklingen på sporet og målsætningerne indenfor rækkevidde begynder fokus nu at flytte sig mod de kommende år. Har man efter Alka fået mod på flere opkøb? Tryg vil afsløre ny strategi for de kommende år på en kapitalmarkedsdag sidst på året, som vil få større opmærksomhed efterhånden som corona-usikkerheden mindskes.

Alt i alt er forsikringsdriften stadig pæn og på skinner, og vi løfter på den baggrund vort seneste kursmål en smule til 180. Tryg er stadig ikke nogen billig forsikringsaktie, men den leverer varen og kvalitet koster.

Børskurs på analysetidspunktet: 177,00 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 180,00

Læs tidligere analyser af Tryg her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

E68498957fe7d6b3574a
KURSUDVIKLING SENESTE 12 MÅNEDER

D4a82cb5a3bc386d0811

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Financial Controller for Stena Bulk A/S
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Udløber snart
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
Udløber snart
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Økonomikonsulent til BUPL’s økonomienhed
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank