Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Kan frasalg bringe G4S på vækstsporet?

Steen Albrechtsen

mandag 15. juni 2020 kl. 7:00

Det lykkedes for G4S at frasælge majoriteten af den konventionelle ”kontante penge”-forretning, og spørgsmålet er, om det er nok til skabe nyt liv til G4S som væksthistorie? Indtil videre har investorerne vendt tommelfingeren nedad.

De engelske aktieindeks har haft svært ved at komme tilbage fra bundniveauet i marts måned. En af de hårdt ramte er G4S-aktien, der lige nu ligger omkring en kurs på 8,70 mod en bundkurs i marts omkring 7 og en kurs omkring 18 forud for coronakrisen.

At G4S er i gang med en omstrukturering og ufuldstændig frasalgsproces har næppe gjort det nemmere. I februar lykkedes det (kun) at sælge omkring 65% af ”cash”-forretningen, dvs. den del der handler om pengetransporter og håndtering af kontanter. Det er et forretningsområde med lav vækst – hvis nogen overhovedet. Køber var den amerikanske konkurrent Brinks.

I denne uge har man meddelt, at transaktionen er 75% gennemført, forstået på den måde, at 75% af nettoprovenuet er modtaget. Den væsentligste del af de sidste 25% provenu ventes modtaget i år. Den tilbageværende forretning er primært hjemmemarkedet i UK og en række mindre lande, hvor cash-forretningen efter G4S’ udsagn er markedsledende, profitabel og tæt integreret i G4S’ øvrige forretning med omkostningssynergier. I UK er det en omsætning på 222 mio. pund og 75 mio. pund i de øvrige lande. Samlet set svarer det til en andel på kun 4% af 2019-omsætningen på 7 mia. pund, når der er korrigeret for den frasolgte Brinks-forretning. Strategien er kort sagt nu at gøre G4S til en global vagt- og sikkerhedsforretning, hvor man vil fokusere på og investere i teknologiske hjælpemidler, som er et område med strukturelt højere vækst og højere marginer.

Den mandskabstunge vagtforretning er kraftigt eksponeret mod lønstigninger, og det er oplagt, at jo mere omsætning og forretning man kan flytte til mere komplekse områder (IT, sikkerhedssystemer og risici-håndtering og -rådgivning), jo højere vil margin blive.

Et estimat lyder på en margin på ca. 4% på de helt klassiske vagtopgaver mod 10-15% på de mere komplekse opgaver. G4S leverede en underliggende margin på 6,5% i 2019.

Vækstpotentiale på 5-7%
G4S bliver ikke en højvækstforretning overnight, og regner man igennem kan man vente en samlet vækst på 5% i det lave scenarie og 7% i det høje scenarie. Mere væsentligt er måske, at selv efter 5 år vil højvækstforretningerne i bedste fald have nået en omsætningsandel på 25% mod ca. 15% i dag. Der er således et godt stykke vej, om end en stabil vækst på 5-7% heller ikke er helt skidt, hvis man kan leve op til områdernes vækstpotentialer.

Manglende investortillid
Det er tydeligt på aktiekursen, at det ikke er lykkedes for G4S at sælge den nye strategi og historie til investorerne, som ikke synes at have den fornødne tillid til CEO Ashley Almanza. Det har nok ikke hjulpet, at han så sent som 11. marts ved sagde, at den finansielle påvirkning fra corona havde været ubetydelig.

Det er på sin vis korrekt, for i kvartalsopdateringen den 30. april fremgår, at omsætningen i Secure Solutions var 1,4% oppe i marts i forhold til marts 2019, og at man kun var eksponeret med ca. 6% af omsætningen mod underholdning, turisme, lufthavne, transport og andre områder, der var stærkt påvirket af corona.

Men G4S lancerede i samme kvartalsopdatering nye omkostningsbesparelser på 80 mio. pund udover de 20 man havde forventet efter frasalget til Brinks. Det lugter ikke af en forretning, der er næsten uberørt af corona, og 2. kvartal bliver nok betydeligt værre, når nedlukningen i både USA og Europa for alvor slår igennem i tallene.

Når alt det er sagt, må man også konstatere at der i dagens kurs bør være indregnet mange dårligdomme. En 2020-Price/Earning i niveauet 11 og 8 for 2021 efter at konsensusestimaterne for EPS er sænket med 44% for 2020 og 28% for 2021 siden 28. marts, ser umiddelbart attraktiv ud. Provenuet fra Brinks betyder også, at der er styr på gælden. Med lidt investortillid og tålmodighed er det ikke svært at se en tilbagevenden til kurs 14-15, men vi sætter i første omgang et kursmål på 12 svarende til en 2021-P/E på 10,5 på det nuværende Earning Per Share-estimat i forventning om, at der fortsat er nogenlunde styr på corona globalt set.

Børskurs på analysetidspunkt 8,70 AktieUgebrevets kursmål (6 mdr) 12,00

Læs tidligere analyser af G4S her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

38ca1b112cb6296358e3

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank