Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Slutspillet om Brøndbys finansielle fremtid er i gang

Morten W. Langer

fredag 26. juni 2020 kl. 7:00

Toppen af fodbold-Danmark undrer sig over, hvad finansmanden Aldo Petersen har gang i: I et frontalangreb mod ledelsen i børsnoterede Parken Sport & Entertainment påstår han, at selskabet har finansielle problemer, hvilket intet i realiteten tyder på. Kilder vurderer over for Økonomisk Ugebrev, at udfaldet er en skinmanøvre: Han vil signalere afstand til Parken, fordi han er ved at lave en aftale med Brøndby IF’s Jan Bech Andersen.

Hvorfor fortsætter Aldo Petersen med at gøre udfald mod Parkens ledelse, når han så ultimativt blev afvist sidste år, og når de nuværende aktionærer i Parken har en stålsat plan for videreudvikling af selskabet, som de selv vil forfølge?

Alle fodboldinteresserede vil vide, at Aldo Petersen først i Tipsbladet og senere på Canal 9 har haft travlt med at hænge Parken ud for at have en anstrengt økonomi, hvor bankforbindelsen, Nordea, angiveligt skulle være på vej med krav om en aktiekapitaludvidelse.

Aldo mener, at Parkens aktuelle økonomi kan sammenlignes med den finansielle katastrofe, selskabet befandt sig i efter finanskrisen for ti år siden, med en rentebærende bankgæld på 2,1 mia. kr. Forskellen er bare, at Parken over årerne har nedbragt gælden til 1 mia. kr., og at lånerenterne i dag er ekstremt lave.

EN GLAD BANK
Det er grund til at tro, at Nordea er mere end glade for udviklingen i Parken. Aldo mener også, at det er et faresignal, at Parken i Q1-regnskabet fortæller om en styrkelse af likviditetsberedskabet med 440 mio. kr. Han ser det som en øgning af gælden, men det er det ikke.

Velkendt er det, at en amerikansk kapitalfond, med bistand fra Aldo, for år siden viste interesse for at købe Parken med en præmie over børskursen på 40 pct. Der kom aldrig realitetsforhandlinger ud af det, og efter Aldos seneste kritik ses han ikke som en samtalepartner i Parken. Hele historien munder ud et stort spørgsmål: Hvad har Aldo gang i? Økonomisk Ugebrev har stukket en finger i jorden i toppen af den danske fodboldverden, og der tegner sig et broget billede, som vi har forsøgt at præsentere for både Aldo Petersen og Brøndbys hovedaktionær og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen. De er dog ikke så behjælpelige.

Der er imidlertid ingen tvivl om, at de er i løbende kontakt med hinanden. Og der tegner sig et billede af, at Aldo Petersen nu er ved at positionere sig selv som Brøndbys nye finansielle redningsmand, som skaffer nye storaktionærer med nye millioner til Vestegnens stolte fodboldklub, og som også er med til at redefinere den strategiske retning, så det økonomiske potentiale i landets største publikumsmagnet udnyttes fuldt ud.

Iagttagere ser for tiden Brøndby IF bevæge sig ud af en strategisk slingrekurs, ikke mindst efter udmeldingen om forventet salg af flere topspillere, og en samtidig fastholdelse af de sportslige ambitioner. I Q1-regnskabet fra 19. maj skriver ledelsen tillige, at den ”vil i den kommende periode nærmere vurdere behovet for yderligere at styrke det nuværende likviditetsberedskab med henblik på at sikre, at der under de vilkår, der følger af COVID-19 situationen, er tilstrækkelig likviditet til at gennemføre Brøndby IF’s aktivitet og strategi.”

Med andre ord arbejder ledelsen altså for tiden med planer for at styrke kapitalberedskabet.

SPISELIG REDNINGSMAND
Netop dette arbejde med at skaffe mere kapital skal ses i sammenhæng med, at Aldo på det seneste har lagt kraftigt afstand til Parken og selskabets ledelse, og dermed har han også gjort sig til en mere spiselig økonomisk redningsmand på Vestegnen. Aldo vil antageligt igen gerne være en toneangivende figur i toppen af dansk fodbold. Og det ses også som en god mulighed for Brøndby IF at få nogle af Aldos millioninvestorer og hans strategiske forretningstalent på banen. Man kan sige meget om Aldos forretningsmæssige løbebane, men han har tidligere været med til at løfte store danske fodboldklubber op i højere luftlag.

Så der er muligvis lagt op til en umage tango i dansk topfodbold, hvor Aldo Petersen og Jan Bech Andersen finder sammen i noget, der kunne ligne et rent fornuftsægteskab. Aldo vil gerne på banen igen, og han har kontakterne og evnerne til at få BIF til at vokse ud af problemerne. Og Jan Bech Andersen har hårdt brug for nye, eksterne ledelseskræfter og nye eksterne millioner for ikke at tabe ansigt. Økonomisk Ugebrev har søgt dialog med Aldo Petersen og Jan Bech Andersen, men ingen af dem har ønsket at deltage med vurderinger og kommentarer til citat.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Top100 Finansvirksomhed

Få de vigtigste om bank, realkredit, forsikring, pension
Udkommer hver mandag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag den seneste udgivelse af Finans – det førende magasin om den danske finanssektor.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank