Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Kursstigning i Parken trods nedjustering på 200 mio. kr.

Bruno Japp

torsdag 20. august 2020 kl. 7:00

Parken Sport & Entertainment (PSE) forventer nu et underskud før skat på 150-200 mio. kr. i 2020, og usikkerheden om indtjeningen i 2021 er så stor, at aktien ikke kan anbefales.

Da PSE midt i marts suspenderede forventningerne til 2020 var usikkerheden om de økonomiske konsekvenser af Coronavirus-udbruddet så stor, at det ikke var muligt at give et kvalificeret bud på omsætning og indtjening i 2020.

De seneste fem måneder er usikkerheden imidlertid blevet mindre, og nu lyder PSE’s reviderede forventninger til 2020 på en omsætning i niveauet 550-650 mio. kr. (tidligere 900-950 mio. kr.) og et resultat før skat på minus 150-200 mio. kr. (tidligere 0-20 mio. kr.).

Det er en drastisk nedjustering, men alligevel er PSE’s aktiekurs i dag 13% højere end ved vores seneste analyse af aktien i april. Forklaringen skal findes tre steder:

Usikkerhed. I april var der en betydelig usikkerhed om, hvilke økonomiske konsekvenser Coronavirussen ville få for PSE. Man havde på det tidspunkt lukket Lalandias aktiviteter ned, og FC Københavns kampprogram på både dansk og internationalt plan var suspenderet.

Siden har vi været gennem en nedlukning af samfundet og er så småt ved at åbne for aktiviteterne igen. Usikkerheden er derfor blevet mindre, og PSE har i august været i stand til at offentliggøre reviderede forventninger til 2020. Investorerne er derfor ikke længere tvunget til at operere med den samme usikkerhedsmargin som i april.

Likviditet. Det lå helt fast, at når de reviderede forventninger på et tidspunkt ville blive offentliggjort, ville de være betydeligt dårligere end de oprindelige. Eftersom man havde budgetteret med et resultat før skat på 0-20 mio. kr. var der dermed ingen tvivl om, at PSE ville komme ud af 2020 med et betydeligt underskud.

Der kunne også forventes et pres på PSE’s kapitalberedskab, som ultimo marts var 100,2 mio. kr. mod 278,2 mio. kr. tre måneder tidligere. Selvom det var et normalt fald i årets første kvartal, var der denne gang ikke udsigt til, at fodbold, turisme og feriesæson kunne fylde kassen op igen.

I 1. kvartalsregnskabet den 25. maj oplyste man dog, at likviditetsberedskabet var blevet styrket med yderligere 440 mio. kr. Det blev samtidig oplyst, at ledelsen vurderede koncernens kapitalberedskab som forsvarligt.

Fodbold. FC Københavns succes i Europa League har overgået forventningerne. PSE kalkulerer normalt med deltagelse i et europæisk gruppespil, men i år nåede FC København et skridt videre, da holdet først i mandags blev slået ud af Manchester U i kvartfinalerne.

Samtidig kvalificerede man sig med en 2. plads i Superligaen 2019/20 til kvalifikationskampe om en plads i Europa League, og dermed har man selv mulighed for at sikre sig de internationale kampe til efteråret, som der budgetteres med.

Alt i alt giver det altså mening, at PSE efter en nedjustering på op imod 200 mio. kr. alligevel værdiansættes højere end tilbage i april.

Det er dog ikke ensbetydende med, at aktien dermed bliver et godt køb. Hvis det danske og internationale samfund rammes af en ny nedlukning som følge af Coronavirus bølge nr. 2, vil det få alvorlige konsekvenser for PSE’s indtjening i 2021. Aktien er derfor forbundet med så stor usikkerhed, at vi ikke sætter noget kursmål for resten af regnskabsåret.

Bruno Japp

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank