Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

SKAKO udskyder omsætning, men øger overskuddet

Bruno Japp

mandag 07. september 2020 kl. 11:30

SKAKO’s halvårsregnskab fortæller om et fald i omsætningen på 21% i det seneste kvartal, men samtidig er resultatet før skat mere end fordoblet. Det er en usædvanlig kombination.

Der ligger ofte en enkelt ekstraordinær post bag så-dan et misforhold mellem udviklingen i omsætning og indtjening, men det er ikke tilfældet hos SKAKO.

Tilbagegangen i omsætning skyldes Covid-19, hvor SKAKO blev ramt af den internationale nedlukning. Det oplyses i halvårsregnskabet, at man i juli og august er begyndt at se en tilbagevenden til et normalt omsætningsniveau i takt med den gradvise genåbning af samfundet. På omsætningssiden står SKAKO altså i samme situation som en lang række andre selskaber.

Sådan er det til gengæld ikke mht. indtjeningen, hvor fremgangen i højere grad skyldes konkrete forhold hos SKAKO. Bl.a. høster Beton-divisionen nu gevinsten af det ”Profit Enhancement Programme”, som man iværksatte i 2019.

Vibration-divisionen bidrager også til koncernens samlede løft i bruttomargin fra 23,1% i fjor til 25,8% i år, men her skyldes det ordrer med en højere bruttomargin end normalt. Det forventes ikke at fortsætte i 2. halvår. Det samme gælder statlige kompensationsordninger i forbindelse med Covid-19.

Til gengæld forventes ”Aftersales” omsætningen at vende tilbage til det normale niveau i årets sidste kvartal, og den del af omsætningen står for den højeste bruttomargin.

Samtidig er gevinsten fra optimeringsprogrammets reduktion af kapacitetsomkostningerne permanent, så her ligger en gevinst, som pga. de meget specielle aktuelle forhold ikke kommer fuldt ud til udtryk i regnskabet endnu.

Det bør også bemærkes, at det markante fald i omsætningen ikke betyder mistet omsætning, men blot en udskydelse af ordrer. Det oplyses eksempelvis, at omsætningen for Beton-divisionens ”plant-orders” i 2. halvår 2020 forventes at blive højere end i samme periode i fjor.

I ØU Formue 14/2020 vurderede vi SKAKO som undervurderet med 52%, men det var med forbehold for, at selskabet på det tidspunkt havde suspenderet forventningerne til 2020. De er nu genoptaget, og er som forventet på et lidt lavere niveau end oprindeligt.

På trods af dette er SKAKO’s kurs steget 14% siden vores seneste analyse, og vi deler den positive vurdering af selskabet. Med de nye oplysninger i halvårsregnskabet hæver vi kursmålet med 4%.

Bruno Japp

Børskurs på analysetidspunktet 43,10

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr) 59,90

Læs tidligere analyser af SKAKO her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank