Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Coloplast – to grow, or not to grow

Økonomisk ugebrev

torsdag 10. september 2020 kl. 11:30

Coloplast nedjusterede i kvartalsregnskabet forventningen til væksten igen pga. påvirkningerne fra Covid-19. Det store spørgsmål er nu, hvad der sker fremadrettet på vækstfronten?

I regnskabsårets 3. kvartal viste Coloplast minus 2% organisk vækst, og selvom omsætningen kom ind 3% under forventningerne, formåede Coloplast alligevel at matche markedets forventninger til EBIT-resultatet.

Som vi spåede blev Coloplast nødt til at nedjustere vækstforventningen for 2. gang i år, så man nu kigger imod ca. 4% organisk vækst mod tidligere 4-6%. Til sammenligning forventede Coloplast 7-8% organisk vækst i starten af året.

På den positive side tæller, at Coloplasts fintuner den forventede EBIT-margin marginalt opad til nu ”omkring 31%” fra tidligere ”30-31%”.

Tager vi de længere briller på har Coloplast haft et godt 2020, hvor aktien er steget 28%, selvom aktiekursudviklingen i de seneste fire måneder er flad. Til sammenligning er det danske C25-indeks steget 28% siden midt-april og 19% år-til-dato.

Coloplast-aktien outperformede stærkt ind i begyndelsen af Covid-19 krisen, men har set sig distanceret nyligt grundet svag vækst og guidancenedjusteringer, høj værdiansættelse og usikkerhed omkring den kommende strategiplan.

Vi lægger ikke meget vægt på Coloplasts svage præstation i 3. kvartal, da vi ser kvartalet som toppen af Covid-19 påvirkningen, og vi vurderer, at selskabet underliggende har fortsat de samme positive trends, f.eks. ved stadig at tage markedsandele. Det vigtigste for os er de markante organisationsændringer, der blev annonceret i 3. kvartal, samt hvad det muligvis fortæller os om Coloplasts budskaber på den kommende kapitalmarkedsdag den 29. september 2020.

Hovedtemaer er vækst og innovation
Coloplast har allerede annonceret, at hovedtemaerne for strategiplanen for perioden frem til 2025 vil være vækst og innovation. Vi forventer dog også, at Coloplast vil forsøge en strategi, hvor man holder fast i flere af de positive elementer fra tidligere, f.eks. høje vækstinvesteringer i Kina samt udbyggelse af online og sociale platforme og en øget integrationen af IT i produkterne.

Blandt initiativerne er en forventning om, at Coloplast introducerer smarte stomiposer med indbygget IT connectivity. Vi vurderer, at disse initiativer isoleret set burde kunne tilføje yderligere til selskabets eksisterende højvækstprofil.

Men som investor bør man huske, at Coloplast i dag er et stort selskab, hvorfor vækst i stigende grad er vanskelig at finde, samt at selskabet endnu mangler at eksekvere tilfredsstillende på de hidtidige amerikanske investeringer, og at den nye organisation introducerer en øget grad af operationel usikkerhed ind i en ellers velsmurt salgsmaskine.

Vi er f.eks. usikre på om den øgede fokus på vækst kan risikere at komme med en defokusering på den eksisterende højmarginomsætning, samt om chefernes ansvarsområde vil overlappe hinanden.

Indtil vi ser planen fremlagt den 29. september indtager vi et mildt-positivt standpunkt, der bunder i, at vi synes, at Coloplast bør kunne fremlægge en vækstplan, som overbeviser investorerne om, at den nuværende høje vækst på 7-9% p.a. som minimum er holdbar i de kommende år.

Mulig introduktion af højmarginprodukter
Samtidig tror vi, at Coloplast vil introducere højmarginprodukter og kunne omfordele en del af de op til 2 procentpointmargin, man allerede i dag ofrer på vækstinvesteringer, til at modstå et kortsigtet marginpres fra øgede R&D-omkostninger, og det uundgåelige bruttomargindyk, som altid kommer ved nye produktintroduktioner.

Coloplast handler til en Price/Earning på 53 for indeværende år, og kigger vi fremad, vurderer vi, at selvom den øgede fokus på toplinjevækst vil introducere en øget operationel usikkerhed og potentielt også ”flere klumper” i indtjeningen i forhold til i dag, så er der ikke markante ændringer i kernecasen.

Vi fastholder vores kursmål på 1050, primært fordi vi har svært ved at argumentere for en yderligere multiple-ekspansion. Men vi anerkender også, at den 29. september-begivenheden kan lede til spekulation om en stærkere vækstprofil i selskabet, og dermed løfte aktiekursen.

Morten Larsen

Børskurs på analysetidspunktet 1046,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr) 1050,00

Læs tidligere analyser af Coloplast her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finance Manager
Region Nordjylland
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Økonom til Almen Analyse – Landsbyggefonden
Region Hovedstaden
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank