Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Ny AGF-strategiplan: Gammel vin på nye flasker

Bruno Japp

onsdag 23. september 2020 kl. 7:00

AGF havde et stærkt regnskabsår 2019/20 både sportsligt og økonomisk. Nu præsenterer man en ny ambitiøs strategiplan 2025. Men det er svært at se forskellen på den nye plan og konkurrenternes tilsvarende planer.

Covid-19 skabte usikkerhed om den økonomiske fremtid for en række virksomheder, og det gjaldt i særdeleshed de børsnoterede fodboldklubber. Her mistede man fra den ene dag til den næste det fundament, som hele forretningsmodellen bygger på. Nemlig fodboldkampene.

For AGF betød det, at man i starten af april var nødsaget til at suspendere forventningerne om et overskud før skat på 10-15 mio. kr. i regnskabs-året 2019/20. Suspensionen blev trukket tilbage i slutningen af juni, hvor man nedjusterede forventningerne til et overskud før skat på 5-10 mio. kr.1)

Selvom en nedjustering altid er en dårlig nyhed, må det alligevel betragtes som positivt, at den kun blev forholdsvis beskeden. Man kan endda stille spørgsmålstegn ved, om der reelt er tale om en nedjustering. I nedjusteringen oplyses det nemlig, at nedjusteringen ”i al væsentlighed” er foranlediget af forskydningen af Superligaen ind i det kommende regnskabsår og den heraf følgende forskydning i indtægtsførelsen.

Selvom en del af de mistede indtægter i regnskabsårets sidste kvartal som følge af aflyste kampe i stedet ligger i 1. kvartal 2020/21, bliver Covid-19 dog alligevel ikke omkostningsfri for AGF. Med tilskuerbegrænsningerne vil billetindtægter, salg på stadion m.v. blive mindre. Men for AGF er konsekvensen tilsyneladende blot, at regnskabet ikke bliver helt så godt som ellers, og det er en usædvanlig situation for en fodboldklub.

Om AGF’s pressemeddelelse om en ny ambitiøs sportslig målsætning er en naturlig konsekvens af en stærk økonomi, eller om det er en ny version af ”Konen i muddergrøften” er et spændende spørgsmål.

AGF’s børsmeddelelser har altid været præget af stor tro på egne evner, men alligevel rykkede man ud af Superligaen to gange i 10’erne, og økonomien har hængt i laser. De seneste år har man dog holdt sig i Superligaen og i 2019/20 fik man den længe savnede sportslige succes med bronzemedaljer.

Eftersom sportslig og økonomisk succes hænger nøje sammen i fodbold lover det godt for økonomien i regnskabsåret 2020/21. Ganske vist bliver det påvirket af de nævnte begrænsninger i indtægtsgrundlaget, men samtidig ligger der en forskudt indtjening fra slutningen af 2019/20.

Bronzemedaljerne gav også AGF adgangsbillet til international fodbold, hvor man åbnede med en sejr over finske Honka på 5-2 i 1. runde af Europa League. Succes’en sluttede dog torsdag, hvor AGF tabte 3-0 til slovenske Mura.

Medaljer og sorte tal på bundlinjen følges nu op af nye sportslige målsætninger i en 2025-plan. Den indebærer bl.a., at man hvert år som minimum skal være i Mesterskabsspillet, og at man senest i 2025 som minimum to gange skal have vundet medaljer i Superligaen og mindst én gang have kvalificeret sig til et europæisk gruppespil.

Det lyder godt, men succes kommer ikke af sig selv. AGF opstiller derfor tre kriterier for opfyldelsen af de ambitiøse mål:

1. En betragtelig forøgelse af det sportslige budget, som primært skal ske ved at geninvestere transferindtægter.
2. Investering i yngre, ”sultne” og salgbare spillere.
3. Fortsat organisk vækst i de primære indtægtskilder (TV, sponsorer, kampindtægter og koncerter).

Også her lyder det fint, men ved nærmere eftersyn er det samme forretningsmodel, som andre ambitiøse fodboldklubber arbejder efter. Den bygger på, at man som handlende i fodboldspillere kan købe billigt og sælge dyrt, samtidig med at man leverer den sportslige succes, som er en forudsætning for kriterie nr. 3 ovenfor.

AGF går altså ikke nye veje, men gør nøjagtig det samme som alle andre. Man forventer bare at være bedre til det end de andre.

Og måske kan man det. Beliggende i landets næststørste by har AGF et stærkt sportsligt og økonomisk bagland, og måske giver et nyt stadion AGF det sportslige løft, som endelig lægger klubbens ry som Superligaens elevatorhold i graven.

Men indtil videre er der lige lovligt mange ”måske’er” til at lade et enkelt sportsligt og økonomisk godt år veje tungt i vurderingen af AGF-aktien som investeringsmulighed.

Bruno Japp

Børskurs på analysetidspunktet: 0,66

Kursmål (seks måneder) 0,61

Læs tidligere analyser af AGF her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank