Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Finans

Olieprisen stiger – til over 48 dollar

Hugo Gaarden

onsdag 25. november 2020 kl. 13:07

Dansk Bank hæfter sig de stigende oliepriser. Det er udtryk for en voksende optimisme, som corona-vaccinerne forårsager. Det har også givet kurstigninger på aktier.

Uddrag fra Danske Bank:

Olie: Olieprisen stiger fortsat, og prisen på Brent-råolie er nu over 48 dollar per tønde – det højeste niveau siden begyndelsen af marts. Olieprisen understøttes af stigende efterspørgsels-optimisme på baggrund af de positive vaccinenyheder og nyder desuden godt at det gradvise, bredt baserede dollarfald.

Nedlukninger: Frankrig planlægger at lukke gradvist op for nedlukningerne fra på lørdag og vil give små butikker lov til at genåbne, men restauranter holdes lukket i hvert fald frem til den 20. januar. Frankrig vil begynde at vaccinere ved udgangen af december eller begyndelsen af januar. Samtidig overvejer Tyskland at forlænge den delvise nedlukning i hvert fald frem til den 20. december med en yderligere stramning af visse restriktioner.

ECB: ECB skulle efter sigende give banker i euroområdet lov til at udbetale dividende fra næste år, hvis regulatorerne er overbeviste om, at bankernes kapitalposition er tilstrækkelig til at modstå de økonomiske og finansielle konsekvenser af pandemien.

Aktier: Amerikanske aktier fortsatte stigningen tirsdag, hvor S&P500-, Russell- og Dow Jones-indekset nåede nye rekordniveauer. S&P500 lukkede med en stigning på 1,6 %, Dow Jones med 1,5 % (over 30.000 for første gang), Russell med 1,9 % og endelig Nasdaq med 1,3 %. Value-aktier klarede sig fortsat bedst med Energi, Finans og Råvarer som de bedste sektorer, mens Ejendomssektoren var den eneste i rødt. Interessant nok er investorerne rykket fra rentefølsomme sektorer til value-aktier i denne uge, selvom renterne kun er steget beskedent i samme periode (de amerikaske 10-årige renter steg 2bp i går til 0,89 %). Selvom investorerne er har fået et mere positivt syn på det seneste, så bør den lavere volatilitet fortsat understøtte aktier. Futures peger på en afdæmpet åbning i dag, hvilket indikerer små stigninger i de amerikanske indeks. Udviklingen i de asiatiske markeder har også været blandet her til morgen (Hang Seng er steget 0,9 %, Kospi 0,3 %, mens Shenzhen er faldet -0,8 % og Nikkei225 er steget 1,2 %).

Renter: Positiv risikoappetit i markederne, særligt efter at de amerikanske markeder åbnede, sendte renterne op med 1-2bp på de europæiske kurver. Bevægelsen blev drevet af USA, hvor de 30-årige amerikanske statsobligationsrenter steg 5,5bp til 1,6 %. Den tyske rentekurve var mere immun over for frasalget, som blot blev på 1,8bp til -56bp.

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Finans

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank